Catalunya s'incorpora a l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial Pirineus Mediterrània

query_builder   25 novembre 2008 13:54

event_note Nota de premsa

Catalunya s'incorpora a l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial Pirineus Mediterrània

  • El nou ens dotarà de personalitat jurídica l’Euroregió i serà l’executor dels projectes i gestor dels finançaments provinents de la Unió Europea 
El Govern ha donat llum verda aquest migdia a la creació i incorporació de Catalunya a l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial Pirineus Mediterrània, una eina que dotarà de personalitat jurídica l’Euroregió Pirineus Mediterrània i li servirà d’instrument de dret perquè pugui facilitar i promoure la cooperació transfronterera.
 
Fins ara els projectes de l’Euroregió eren finançats directament per cadascuna de les comunitats autònomes integrants de l’associació. Ara, amb aquest nou instrument jurídic reconegut per la legislació europea, l’Euroregió podrà gestionar directament fons europeus i presentar projectes a les convocatòries comunitàries. Com a titular de la personalitat jurídica de l’Euroregió, l’AECT Pirineus Mediterrània podrà rebre i gestionar finançament comunitari i estatal, així com rebre encàrrecs, per part dels socis de l’Euroregió, de projectes de cooperació territorial fora dels programes comunitaris europeus. També podrà participar en altres projectes de cooperació territorial, com ara de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i de l’EURIMED (Grup d’Illes de la Mediterrània).
 
L’Euroregió Pirineus Mediterrània serà una de les primeres euroregions a fer aquest pas. L’Euroregió es va constituir l’any 2004 amb la signatura de la Declaració Fundacional L’Euroregió, un futur compartit per part dels presidents de Catalunya, Aragó, les Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined