El Departament d'Interior i les Diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida signen convenis de col·laboració en matèria de formació en seguretat i emergències

Un dels objectius és apropar les activitats formatives al territori per donar les màximes facilitats a tothom

query_builder   2 desembre 2016 16:31

event_note Nota de premsa

El Departament d'Interior i les Diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida signen convenis de col·laboració en matèria de formació en seguretat i emergències

Un dels objectius és apropar les activitats formatives al territori per donar les màximes facilitats a tothom

  • El conseller Jané ha formalitzat avui la signatura d’aquests convenis amb representants de les quatre diputacions per tal que càrrecs públics, policies locals i personal d’emergències i de protecció civil rebin formació contínu
FOTO
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha signat aquest matí convenis de col·laboració amb els presidents de les Diputacions de Barcelona, Mercè Conesa; de la Diputació de Girona, Pere Vila; de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep M. Cruset;  per tal que l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) imparteixi formació contínua a càrrecs públics locals, policies locals i personal d’emergències i de protecció civil. A l’acte de signatura també hi ha assistit la directora de l’Institut, Anabel Marcos.
 
El conseller Jané ha agraït la presència dels màxims responsables de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i ha destacat la feina estratègica de l’ISPC en matèria de recerca i difusió en l’àmbit de la seguretat pública. Jané ha posat en valor la descentralització del conveni que se signa “el món municipal és una part molt important del sistema de seguretat pública de Catalunya ja que són els referents territorials dels serveis de seguretat”, i ha afegit “mesures com les que presentem s’orienten  a afavorir un espai per a compartir coneixement i bones pràctiques en l’execució de les polítiques públiques de seguretat”.
 
El titular d’interior també ha volgut aprofitar la trobada amb els representants de les diputacions per explicar-los l’avantprojecte de Llei de la Policia de Catalunya:  “Vull remarcar que es farà amb el consens de totes les entitats municipals, les associacions de policies locals i les pròpies policies”.
 
La directora de l’Institut de Seguretat Pública, Annabel Marcos, ha remarcat que “la formació és cosa de tots” i que aquest conveni “era necessari per dos motius, la descentralització com a benefici pel territori i alhora poder centralitzar una formació comuna liderada per l’Institut”.
 
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat que avui es feia un pas important al país: “Cada dia més el ciutadà és més exigent en relació a la seguretat i per tant hem d’estar més preparats que mai. Aquest conveni  tindrà efectes reals sobre la societat”.
 
El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset,  ha agraït al Departament i a l’Institut la voluntat de sumar esforços en pro de la seguretat: “La formació és absolutament important, no només ens aportarà experiència, sinó també capacitat de poder formar a tècnics i càrrecs electes i fer-ho des del territori mateix”.
 
Des de la Diputació de Girona, el seu President, Pere Vila, també ha posat en valor el fet que tots els càrrecs electes puguin accedir a la formació i ha subratllat que “el compromís de la institució que presideixo amb el Govern és absoluta i ens implicarem en el projecte de forma col·lectiva, participant-hi de manera activa”.
 
Finalment des de la Diputació de Lleida el seu President, Joan Reñé,  ha reiterat els missatges d’agraïment dels seus companys i ha insistit en les bondats del conveni: “La formació és imprescindible i el fet de poder-ho fer de forma descentralitzada i  tenint en compte les especificitats i necessitats de cada territori el fa encara més necessari“.
 
Un dels objectius del conveni és apropar les activitats formatives al territori i impartir els cursos en les seus territorials d’Interior o en les seus de les diferents Diputacions per tal d’arribar a tothom i de donar les màximes facilitats. Els convenis permetran que els servidors públics locals tinguin més recursos formatius per aconseguir una bona resposta davant de qualsevol emergència.
 
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya assessorarà i aportarà l’experiència del seu catàleg de cursos, i detectarà conjuntament amb les diferents Diputacions les necessitats formatives i la determinació i concreció dels cursos a realitzar en els diferents ens locals.
 
Els convenis també preveuen impulsar publicacions conjuntes en matèries relacionades amb la seguretat que siguin d’interès per a les administracions locals, i es constituirà una Comissió de seguiment que estarà formada per dos representants de cada part per tal de definir l’oferta formativa i fer seguiment de les actuacions conjuntes.

5  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 1741

Signatura amb la Diputació de Barcelona

Signatura amb la Diputació de Barcelona 2155

Signatura amb la Diputació de Tarragona

Signatura amb la Diputació de Tarragona 1764

Signatura amb la Diputació de Girona

Signatura amb la Diputació de Girona 1929

Signatura amb la Diputació de Lleida

Signatura amb la Diputació de Lleida 1790