EMPRENEDORIA

La Generalitat impulsa 10 projectes emprenedors high tech d'alta especialització

La Xarxa Emprèn ha tancat 2016 amb 109 entitats arreu del territori per donar suport a l'emprenedoria més generalista i de gran abast

query_builder   9 desembre 2016 11:05

event_note Nota de premsa

EMPRENEDORIA

La Generalitat impulsa 10 projectes emprenedors high tech d'alta especialització

La Xarxa Emprèn ha tancat 2016 amb 109 entitats arreu del territori per donar suport a l'emprenedoria més generalista i de gran abast

 

 • El Catalunya Emprèn ha estrenat enguany una línia de subvencions centrada en el valor afegit de les iniciatives

 
 
La Generalitat, a través de la Xarxa Emprèn, contribueix a impulsar 10 projectes emprenedors especialitzats i d’alt contingut tecnològic arreu del territori. Amb una dotació total de 759.000 euros, aquesta és una nova línia de subvencions que s’ha posat en marxa enguany per primera vegada. La intenció de la mesura és complementar el foment d’una emprenedoria més generalista i de gran abast amb l’enfocat a iniciatives més específiques i d’alt valor afegit.
 
Els projectes seleccionats enguany són:
 
 • Vehicle autònom connectat, de la Fundació Parc de Recerca de la Universitat Autònom de Barcelona (PRUAB).
 
 • Platges i rutes 365 dies, de l’Ajuntament del Vendrell.
 
 • FOOD & IOT, start-ups innovadores per la distribució sostenible, de l’Ajuntament de Viladecans.
 
 • Promoció de l’emprenedoria especialitzada en Tecnologies i/o Innovacions smart aplicables a polígons industrials: Mobilitat i Big Data, de la Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat.
 
 • Oportunitat del sector aeroespacial per a emprenedors, de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.
 
 • Berguedà TEXInnova, de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.
 
 • De la ciència al mercat, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
 
 • EduTECH Emprèn: Una oportunitat per emprendre en el sector de l'e-learning a Catalunya, de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
 
 • Endurance Industry&Technology in Osona, de l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement (Creacció).
 
 • Anoia Connected Car Living Lab, del Consell Comarcal de l’Anoia.
 
Tots els projectes rebran una subvenció mitjana de 70.000 euros. Les persones que hi participin rebran una formació especialitzada en l’àrea temàtica en qüestió, enfocada a identificar les necessitats i les oportunitats de negoci. Després especialistes tutors guiaran els participants amb l’objectiu que es creïn solucions innovadores viables empresarialment.
 
Programa Integral de Foment de l’Emprenedoria
 
La Generalitat va destinar enguany un total de 3.796.000,00 euros a la convocatòria de subvencions del Programa Integral de Foment a l’Emprenedoria, amb l’objectiu de reforçar la Xarxa Emprèn. Aquesta xarxa, posada en marxa en el marc del Programa Catalunya Emprèn, la conformen tot un conjunt d’entitats arreu del territori que, sota la tutela del departament d’Empresa i Coneixement, impulsen programes de suport a les persones que volen fer realitat una idea de negoci.
 
Enguany, la convocatòria ha incorporat per primera vegada dues línies de subvencions: una de generalista, dotada amb 3.037.000,00 euros i que conforma el gruix de la Xarxa Emprèn, i una altra d’inèdita, l’enfocada a projectes més especialitzats i d’alt valor afegit, dotada amb 759.000 euros. Amb tot, la Xarxa Emprèn ha acabat l’any amb 109 entitats adherides, per fomentar l’emprenedoria en un sentit més ampli, i la selecció dels 10 projectes territorials high tech i d’alt valor afegit esmentats anteriorment.
 
Iniciatives emmarcades en el Catalunya Emprèn
 
Aquestes dues línies de subvenció formen part del conjunt de mesures que engloba el programa Catalunya Emprèn. Posat en marxa l’any 2012 per la Generalitat, aquest programa busca fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, el Catalunya Emprèn agrupa totes les mesures de l’Executiu enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.  
 
 
 
 
 -----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom