Imatge

641 expedients incoats fins a novembre a vehicles per incompliment de la normativa del taxi

El conseller Rull ha presidit el Ple del Consell del Taxi, l'òrgan de consulta i assessorament d'aquest transport a Catalunya

query_builder   12 desembre 2016 18:08

event_note Nota de premsa

641 expedients incoats fins a novembre a vehicles per incompliment de la normativa del taxi

El conseller Rull ha presidit el Ple del Consell del Taxi, l'òrgan de consulta i assessorament d'aquest transport a Catalunya

Imatge
El conseller Rull presidint el Ple del Consell del Taxi, aquest dilluns.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presidit aquest dilluns el Ple del Consell del Taxi, on ha destacat l’aprovació, per part del Govern, d’una normativa “llargament reivindicada pel sector”: el decret d’emissores, que regula les condicions de contractació i comercialització dels serveis de taxi urbà i interurbà que fan les empreses de mediació. Durant l’acte també s’ha fet balanç de les actuacions en matèria d’inspecció i s’ha informat de la nova convocatòria d’ajuts per a taxis ‘nets’. El Ple del Consell del Taxi és l’òrgan de consulta i assessorament format per representants de les administracions, associacions sindicals i empresarials del sector, i associacions de consumidors i usuaris, per promoure el consens en les decisions preses al voltant del sector del taxi.
 
La reunió d’aquest dilluns ha servit per posar en coneixement del sector el nou decret d’emissores. L’objectiu d’aquesta normativa, aprovada pel Govern aquest mes de novembre, és garantir de forma efectiva els drets dels usuaris davant l’elevat volum de contractació de serveis de taxi per la via telemàtica, per davant de les tradicionals radioemissores.
 
1.529 vehicles inspeccionats
 
També s’ha informat de l’activitat d’inspecció. De gener a novembre, s’han inspeccionat 1.529 vehicles i s’han incoat 641 expedients. D’aquests, 301 han estat per encotxar fora del terme municipal o incompliments en el règim de tarifes o taxímetre; 187, per manca de documentació com ara el full de ruta o de reclamacions; 93, per realitzar transport sense autorització, i 60, per incomplir les condicions per desenvolupar l’activitat habitualment fora de residència.
 
Les infraccions lleus són sancionades amb un advertiment o una multa de fins a 300 euros; les greus, amb una multa de 301 a 1400 euros, i les molt greus, amb una multa de 1401 a 6000 euros.
 
Durant l’acte el conseller s’ha referit també a la recent publicació de l’ordre d’ajuts per a taxis nets i que incentiva la compra de cotxes elèctrics, híbrids, els que emprin com a font d'energia GLP i gas natural o bifuel amb motor de benzina a l’àrea de Barcelona. Aquesta és la segona convocatòria d’aquestes subvencions destinades a incrementar la renovació de les flotes circulants cap a vehicles de baixes emissions. El sector del taxi es considera prioritari pel que fa a l'adquisició d’aquests tipus de vehicles, atès que la seva flota realitza desplaçaments quantitativament molt significatius, de més de 50.000 quilòmetres anuals per vehicle, bàsicament en zones urbanes densament poblades.
 
Assessorament als serveis de taxi
 
El Consell de l Taxi es va crear l’any 2005  i és l’òrgan de consulta i assessorament pel que fa als serveis de taxi a Catalunya. Està integrat per representants de diversos departaments de la Generalitat, l'Institut Català de la Dona, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, l'Entitat Metropolitana del Transport, els sindicats més representatius del sector dels treballadors assalariats del taxi a Catalunya, les associacions professionals representatives del sector, i de les associacions de consumidors i usuaris, a proposta del Consell de les persones consumidores de Catalunya.
 
Entre les seves funcions està intervenir en l'elaboració de les normes que regulen el sector; col·laborar amb les diferents administracions per a la millora continuada de les condicions del servei de taxi, sobretot en seguretat, noves tecnologies, la incorporació de les dones i l'ús del català. També intervé  en l'atorgament i revocació de llicències, la verificació de coneixements per a l'obtenció del carnet de taxista i l'establiment d'àrees territorials de prestació conjunta de servei.
 

1  

Imatges

Imatge

Imatge 481

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 745