ENERGIA

El Govern convoca els Premis d'Excel·lència Energètica de l'any 2017

S'emmarca en la voluntat de la Generalitat de Catalunya d'avançar en la transició energètica i impulsar un nou model d'energia neta

query_builder   28 desembre 2016 17:25

event_note Nota de premsa

ENERGIA

El Govern convoca els Premis d'Excel·lència Energètica de l'any 2017

S'emmarca en la voluntat de la Generalitat de Catalunya d'avançar en la transició energètica i impulsar un nou model d'energia neta

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha convocat l’edició del Premis d’Excel·lència Energètica de l’any 2017. Enguany, la convocatòria dels Premis s’emmarca en la voluntat de la Generalitat de Catalunya d’avançar en la transició energètica i impulsar un nou model d’energia neta, basat en l’eficiència energètica, les energies renovables, la generació distribuïda i on l’apoderament del ciutadà li ha de permetre jugar un paper central, tot passant d’ésser únicament consumidor a ser també generador i gestor de l’energia.
 
Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer les empreses i institucions que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables, les noves tecnologies energètiques, que des d’avui podran presentar la seva candidatura.
 
En aquesta edició, els premis incorporen una modalitat específica per a la mobilitat elèctrica, per reconèixer la iniciativa més significativa en aquest sentit. La Generalitat considera la mobilitat elèctrica un factor decisiu tant per a la transició cap a un nou model energètic, més eficient i sostenible, com per a la millora de la qualitat de l’aire.
 
Els Premis d’Excel·lència Energètica 2017 es dividiran, doncs, en les següents modalitats:
                      
-      Actuació: es distingirà l’empresa o entitat que hagi dut a terme una instal·lació o actuació significativa en l’àmbit de l’estalvi, l’eficiència o la diversificació energètica i/o l’aprofitament de les energies renovables.
 
-      Àmbit local: es reconeixerà l’ens local que hagi realitzat l’actuació més destacada en la millora de l’eficiència energètica  o l’aprofitament d’energies renovables en el seu àmbit territorial.
 
-      Renovació energètica d’edificis: dirigit a empreses, entitats públiques o privades o ens locals, pretén distingir l’actuació més destacada en l’àmbit de l’eficiència energètica o les energies renovables en la renovació energètica d’edificis. 
 
-      Mobilitat elèctrica: per a l’empresa o entitat que hagi desenvolupat una actuació significativa en aquest àmbit.
 
-      Sensibilització: es reconeixerà l’empresa o entitat que hagi destacat per les seves actuacions de difusió i conscienciació en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica i/o les energies renovables.
 
-      Internacionalització: té per objectiu premiar l’empresa o entitat que hagi desenvolupat una actuació amb projecció internacional en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica i/o les energies renovables.
 
-      Trajectòria: està destinat a persones, empreses o entitats que hagin mantingut una activitat continuada i de referència en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica i/o de les energies renovables.
 
El període per a la presentació de candidatures finalitzarà el proper 3 de febrer, i poden aspirar als premis totes aquelles empreses i entitats que hagin treballat en les modalitats previstes sempre que la seva activitat, resultat o benefici es desenvolupi o s’apliqui a Catalunya, i que hagin desenvolupat o dut a terme els projectes durant l’any 2016 (amb l’excepció del premi a la Trajectòria). Les propostes seran avaluades per un jurat amb representació del àmbits de l’energia, de l’empresa i de la universitat.
 
------------------------
Segueix-nos a les xarxes: