Aiguats

El Govern destina 700.000 euros a reparar els danys produïts pels aiguats al Maresme

Els treballs estan destinats a recuperar la capacitat de desguàs de les lleres i protegir els nuclis urbans

query_builder   10 gener 2017 14:23

event_note Nota de premsa

El Govern destina 700.000 euros a reparar els danys produïts pels aiguats al Maresme

Els treballs estan destinats a recuperar la capacitat de desguàs de les lleres i protegir els nuclis urbans

  • L’Agència Catalana de l’Aigua actuarà als termes municipals de Cabrils, Cabrera de Mar i Vilassar de Mar
El Govern ha aprovat destinar 700.000 euros al Consell Comarcal del Maresme per reparar els danys produïts en les lleres fluvials com a conseqüència dels aiguats del passat mes d’octubre. Els treballs estaran encaminats a recuperar la capacitat de desguàs de les lleres i protegir els nuclis urbans i l’import l’aportarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) procedent del seu fons de contingència. En concret, està previst actuar als termes municipals de Cabrils, Cabrera de Mar i Vilassar de Mar.
 
A Cabrils es reconstruiran els marges esllavissats i s’estabilitzarà el nivell de la llera del torrent Roldós en un tram d’1,3 quilòmetres entre el carrer de Clavells i la carretera C-32. A Cabrera de Mar es refarà un mur d’escullera i es reblirà de terra una àrea de la riera d’Agell; es protegiran els talussos amb escullera al llarg d’un quilòmetre a la riera de Cabrera; i es refarà i es perfilarà la secció de la llera i es retiraran elements caiguts al Torrent del Molí. Finalment, a la riera d’en Cintet de Vilassar de Mar es refarà un mur de contenció al tram de Can Vives.
 
Els dies 12 i 13 d’octubre de 2016 es va produir un episodi de pluges molt importants a Catalunya, especialment a la zona litoral i prelitoral, amb intensitats de rècord al Baix Maresme, com les detectades a Cabrils, on van caure 84,4 litres per metre quadrat en tan sols 30 minuts.