Antoni Comín: "El nostre sistema de salut té un deute permanent amb Joan Rodés"

El conseller de Salut ha destacat la seva contribució en la implementació del metge investigador en els grans hospitals universitaris de Catalunya

query_builder   10 gener 2017 14:00

event_note Nota de premsa

Antoni Comín: "El nostre sistema de salut té un deute permanent amb Joan Rodés"

El conseller de Salut ha destacat la seva contribució en la implementació del metge investigador en els grans hospitals universitaris de Catalunya

El conseller de Salut expressa el seu condol per la mort del doctor Joan Rodés
 
La seva contribució ha estat fonamental en la implementació de la figura del metge investigador en els hospitals universitaris de Catalunya
El conseller de Salut, Antoni Comín, expressa el seu condol per la mort del doctor Joan Rodés i Teixidó als 78 anys a Barcelona. Comín ha destacat la figura del dr. Rodés i ha assegurat que “el nostre sistema de salut té un deute permanent amb ell”. Considera que ha estat “l’exemple de com exercir la medicina des de la màxima excel·lència”.
 
Llicenciat en Medicina l’any 1962, Joan Rodés s’especialitza en medicina interna i aparell digestiu. L’any 1967 es doctora en Medicina i un any després crea la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Des d’aquell mateix any és catedràtic de Medicina a la Universitat de Barcelona, de la qual esdevé professor emèrit l’any 2008. El 1972 és nomenat cap del Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Entre 2003 i 2008 és director general de l’Hospital Clínic.
 
Ha presidit l’Associació Europea i l’Associació Internacional per a l’estudi del fetge i ha realitzat nombrosos estudis sobre malalties hepàtiques. Ha publicat més de 500 articles originals a les principals revistes mèdiques a nivell internacional i ha editat una setantena de llibres. Des de l’any 2001 és president del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona. L’any 2013 va esdevenir president del Consell Assessor de Ciència i Tecnologia de la Secretaria d´Estat de I+D+i.
 
Les seves principals línies d’investigació s’han centrat en l’alcohol i les malalties hepàtiques, l’hepatitis crònica per virus de l’hepatitis B i C, el càncer de fetge, les complicacions derivades de la cirrosi hepàtica i la colèstasi crònica.
 
Mestre de mestres, Rodés ha estat una peça fonamental en la implementació de la figura del metge investigador i de la recerca en els grans hospitals universitaris de Catalunya. La seva tasca ha contribuït a la visualització internacional de la recerca que es fa a Catalunya.