El Govern reprèn els ajuts per a projectes de recerca i investigació sobre la realitat juvenil a Catalunya

S'obre el termini per optar a diferents beques per valor de 26.000 euros, que contribuiran a la transferència de coneixement i orientació de les polítiques de joventut

query_builder   17 gener 2017 11:10

event_note Nota de premsa

El Govern reprèn els ajuts per a projectes de recerca i investigació sobre la realitat juvenil a Catalunya

S'obre el termini per optar a diferents beques per valor de 26.000 euros, que contribuiran a la transferència de coneixement i orientació de les polítiques de joventut

La Direcció General de Joventut reprèn la convocatòria pública per optar a diferents beques i ajuts per dur a terme projectes de recerca i investigació científica sobre la realitat juvenil a Catalunya.
 
Amb aquesta convocatòria, oberta aquesta setmana i fins el proper 28 de febrer i dotada amb un pressupost de 26.000 euros, el Govern recupera aquestes línies d’ajuts per donar suport a la recerca en matèria de joventut, que havia quedat estroncada l’any 2013 a causa de la contenció de la despesa. L’objectiu dels ajuts és contribuir a millorar el coneixement de la realitat en matèria de joventut a Catalunya i, d’aquesta manera, facilitar l’orientació i actualització de les polítiques de joventut i les actuacions adreçades a la joventut que es fan des de les administracions públiques i la societat civil. Així mateix, també es pretén enfortir i dinamitzar la xarxa de persones investigadores en temes de joventut.
 
Per una banda, es convoquen els Ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya, destinats a universitats, centres de recerca i entitats sense ànim de lucre dedicades a les polítiques de joventut. Els projectes, que s’han d’implementar en el període d’un any, rebran un ajut màxim de 10.000 euros, amb una dotació total de 20.000 euros.
 
També es convoquen les Beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut, dotades amb 4.000 euros i un màxim de 2.000 euros per beca. L’objectiu és promoure i estimular entre els investigadors la realització de tesis doctorals sobre la realitat juvenil i les polítiques de joventut de Catalunya.
 
Finalment, la convocatòria també inclou el Premi Joventut, que dóna reconeixement a una tesi o treball de final de carrera o màster que analitzi la realitat juvenil al nostre país des d’una perspectiva general o sobre algun dels seus aspectes, preferentment sobre joves de 16 a 29 anys. La recerca guanyadora, que està dotada amb 2.000 euros, es publicarà a la col·lecció Estudis de l’Observatori Català de la Joventut.
 
El Premi Joventut es va instituir l’any 1984, i des de llavors s’han reconegut i publicat treballs sobre temàtiques com ara la immigració juvenil en el marc dels centres d’educació, la participació dels joves en l’àmbit comunitari o l’emancipació juvenil en el context immobiliari de la crisi econòmica.
 
Més informació