El president ha assistit a la Gala dels Premis Gaudí

President Puigdemont: "Tenim un compromís absolut amb el sector de l'audiovisual, un dels referents per projectar-nos al món"

El cap de l'Executiu subratlla que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió "és un model que hem de reforçar"

query_builder   30 gener 2017 00:08

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Tenim un compromís absolut amb el sector de l'audiovisual, un dels referents per projectar-nos al món"

El cap de l'Executiu subratlla que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió "és un model que hem de reforçar"

  • El cap de l’Executiu assegura que “TV3 és un model que hem de reforçar” i alerta que “ens hem de blindar davant els intents d’afeblir la cultura de l’audiovisual”
El president conversa amb JosepMaria Pou abans de l'inicia de la Gala
El president conversa amb Josep Maria Pou abans de l'inicia de la Gala
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont,  ha refermat aquest vespre des del Fòrum, on ha assistit a la Gala dels Premis Gaudí, el seu “compromís absolut amb el sector de l’audiovisual  com un dels referents per projectar-nos al món” .
 
En declaracions a Catalunya Ràdio, el cap de l’Executiu ha assegurat que el Govern  és “sensible” a les reclamacions  que dies enrere va fer el sector i ha subratllat que la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió “és un model que hem de reforçar” i “TV3 és  fonamental per a la cultura audiovisual”, ha afegit.
 
Per això, s’ha lamentat que hi hagi “algun grup polític” que l’hagi volgut “manipular i desprestigiar”. I, en aquest sentit, ha reivindicat la necessitat de “blindar-nos davant dels intents per afeblir el que és un dels nervis de la cultura d’aquest país, que és la cultura audiovisual”.
 
El president ha explicat que el país ja té clar,per exemple, com atacar la pirateria, quina fiscalitat li correspondria a la cultura, o quina llei de mecenatge i de patrocini li aniria millor, però ha assegurat que ara les eines de les quals disposa “no serveixen per atendre la cultura, que és un dels nervis de Catalunya”. “No tenim les eines, perquè no som un estat”, ha conclòs.
 
El president també ha aprofitat la seva intervenció per reiterar la implicació de tots els sectors de l'audiovisual a favor de la producció i distribució de pel·lícules, ja siguin rodades,o subtitulades en català.
 
A l’acte de lliurament dels IX Premis Gaudí també hi han assistit el conseller de Cultura;,Santi Vila; el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras,  i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

2  

Imatges

El president ha assistit a la IX Gala dels Premis Gaudí

El president ha assistit a la IX Gala dels Premis Gaudí 874

El president conversa amb Josep Ma. Pou, abans de la Gala dels Premis Gaudí

El president conversa amb Josep Ma. Pou, abans de la Gala dels Premis Gaudí 629