Arrenca el desplegament territorial de l'ATC amb l'obertura de l'Oficina Territorial al Barcelonès Nord

Aquesta és la primera de les quinze noves oficines que l'ATC posarà en funcionament arreu de la geografia catalana, els propers mesos

query_builder   3 febrer 2017 10:51

event_note Nota de premsa

Arrenca el desplegament territorial de l'ATC amb l'obertura de l'Oficina Territorial al Barcelonès Nord

Aquesta és la primera de les quinze noves oficines que l'ATC posarà en funcionament arreu de la geografia catalana, els propers mesos


  • L’ATC compta amb 277 noves places per cobrir la seva presència al territori amb les noves seus i dotze oficines compartides amb les administracions locals 
  • El desplegament territorial de l’ATC significa un pas més cap a la hisenda pròpia ja que permetrà exercir plenament les competències tributàries en matèria de recaptació executiva i de gestió dels impostos cedits
Fotografia de la inauguració de l'oficina de l'ATC del Barcelonès Nord
El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha inaugurat aquest divendres la nova oficina de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) situada al carrer Joan d’Àustria 39-47, al barri del Poblenou de Barcelona. L’Oficina Territorial al Barcelonès Nord és la primera de les quinze noves oficines amb què comptarà l’ATC arreu del territori. Aquests nous punts d’atenció i prestació de serveis al contribuent, que es posaran en funcionament durant els propers mesos, se sumaran a les quatre seus que actualment té l’Agència a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
 
Amb l’estrena d’aquest nou espai, que obrirà les seves portes al públic el proper dilluns 6 de febrer, es dóna el tret de sortida al desplegament territorial i competencial de l’ATC. La presència de l’Agència arreu de la geografia catalana possibilitarà desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració –com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments-, i la gestió directa i completa dels impostos cedits –transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)- que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.
 
Els municipis que disposaran d’una d’aquestes catorze noves oficines de l’ATC, a banda de la del Barcelonès Nord, són: Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, la Seu d’Urgell, Reus i Tortosa.
 
L’ATC també té previst reforçar la seva presència arreu de la geografia catalana amb dotze punts d’atenció i serveis tributaris que l’Agència ubicarà en oficines compartides amb les administracions locals, principalment diputacions i consells comarcals, en el marc de la xarxa Tributs de Catalunya.
 
Globalment, els efectius previstos per dotar aquestes noves oficines, tant pròpies com compartides, és de 277 nous llocs de treball. 
 
 
841m2 i 28 nous treballadors per donar servei als contribuents del nord de Barcelona
 
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, acompanyat pel secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, i  el director de l’ATC, Eduard Vilà, han visitat aquest divendres la nova oficina del Barcelonès Nord, al carrer Joan d’Àustria de la ciutat comtal. Es tracta d’un espai de 841 m2, llogat per l’Agència a través d’un concurs públic, en què treballaran inicialment un total de 28 treballadors, que s’han incorporat a la plantilla de l’ATC i que ofereixen serveis d’atenció i informació, incloent-hi el servei de cita prèvia, als contribuents del nord de la ciutat de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besós i Santa Coloma de Gramenet.
 
A banda dels serveis d’assessorament, els treballadors d’aquesta oficina, així com els de les catorze que s’obriran properament, duran a terme altres actuacions com ara la de comprovació, liquidació dels expedients tributaris dels impostos que gestiona actualment l’ATC, o donaran suport i informació sobre qüestions relacionades amb la recaptació efectiva dels deutes tributaris i no tributaris, i d’altres procediments associats a la gestió recaptatòria (ajornaments, fraccionaments, avals i garanties, entre d’altres).
 
 
14 noves oficines en funcionament, previsiblement, l’1 de setembre
 
El passat 7 d’octubre, l’ATC va iniciar el procés per trobar, a través de concurs públic, els espais de lloguer on ubicar les catorze noves oficines pròpies de l’Agència arreu del territori. A data d’avui, el projecte es troba en la fase final del procés d’adjudicació amb nou dels catorze lots. Els locals adjudicats es troben en els municipis següents: Granollers, Manresa, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Figueres, la Bisbal d’Empordà, la Seu d’Urgell i Tortosa. Les nou oficines estan ubicades en zones amb bona accessibilitat dins de la trama urbana i compten amb un espai únic i diàfan que permet la màxima eficiència i fàcil distribució dels espais per al seu ús com a oficines administratives i d’atenció al públic.
 
Pel que fa als cinc lots que han quedat deserts –Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Reus i Santa Coloma de Farners-, s’han iniciat els tràmits per a la contractació mitjançant el procediment d’adjudicació directa, tal com preveu la normativa, i durant les properes setmanes està previst que se signin els contractes de lloguer corresponents.
 
Els contractes de lloguer estan previstos per un període màxim de 10 anys, 5 dels quals són obligatoris per a les parts i amb possibilitat de renovació cada any a partir del cinquè. D’acord amb el plec de condicions, les obligacions econòmiques del lloguer no s’exigiran fins a tres mesos després d’haver signat el contracte, perquè abans s’hauran de dur a terme les obres d’adequació dels espais. S’ha encarregat a Infraestructures de la Generalitat de Catalunya la redacció dels projectes d’adequació dels espais, i les obres de remodelació de les oficines, per a les quals hi ha un  pressupost màxim de licitació conjunt de 5.850.565,66 €.
 
Quant a la dotació de personal per al desplegament territorial de l’ATC amb aquestes catorze oficines, s’ha previst una dotació conjunta de 208 llocs de treball, 88 dels quals faran tasques d’informació i liquidació al contribuent, i els 120 restants exerciran funcions relatives a la comprovació i liquidació d’expedients tributaris i la gestió i recaptació dels deutes (tècnics, valoradors, administratius i  personal de suport auxiliar).
 
La  previsió és que les catorze oficines entrin en funcionament a partir de l’1 de setembre d’aquest any.
 
 
Xarxa complementària: dotze oficines compartides amb les administracions locals
 
En un segon nivell de desplegament, a les dinou dependències que l’ATC tindrà aquest 2017, s’hi afegirà una xarxa complementaria d’oficines compartides amb dotze punts d’atenció i serveis tributaris. L’objectiu és guanyar capil·laritat territorial i reforçar el model de relació entre les administracions tributàries catalanes en millorar la proximitat dels serveis de l’ATC al contribuent, amb tasques d’atenció i assessorament als ciutadans. Amb aquesta finalitat s’hi destinaran un total de 32 treballadors, que formaran part de la plantilla de l’Agència.
 
Els dotze punts de servei en les oficines compartides s’ubicaran als municipis següents: Berga, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Olot, Ripoll, Cervera, Solsona, Tremp, Vielha, Móra d’Ebre, el Vendrell i Valls.
 
El disseny de la xarxa d’oficines territorials de gestió tributària s’ha dut a terme ponderant l’activitat econòmica amb transcendència tributària, els indicadors de proximitat i el mapa administratiu propi de Catalunya.
 
Xarxa Tributs de Catalunya
 
El desplegament territorial de l’ATC es complementa amb els punts de servei de la xarxa Tributs de Catalunya, que avui ja compta amb un total de 144 oficines que realitzen els serveis de finestreta única, gràcies als acords de col·laboració signats amb les quatre diputacions catalanes, l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Comarcal de la Selva.
 

2  

Fitxers adjunts

Mapa de la xarxa de Tributs de Catalunya

Mapa de la xarxa de Tributs de Catalunya
PDF | 176

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 46