25 anys dels JJOO

Munté: "Els JJOO del 92 van ser els Jocs de tots, perquè societat i administracions vàrem anar tots a la una, amb la força que dona una il·lusió compartida"

query_builder   3 febrer 2017 13:59

event_note Nota de premsa

Munté: "Els JJOO del 92 van ser els Jocs de tots, perquè societat i administracions vàrem anar tots a la una, amb la força que dona una il·lusió compartida"

  • La consellera de la Presidència ha participat en l’acte de presentació de la Commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92
Govern
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha participat, en nom del Govern, en l’acte de presentació de la Commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona.
 
Durant la seva intervenció, la consellera Munté ha destacat que “aquests Jocs van representar un abans i un després en la història de la ciutat i del país” i ha celebrat que la commemoració d’aquest aniversari “facilitarà que el joves coneguin l’esperit i els valors de l’olimpisme”.
 
Munté ha recordat alguns moments "molt especials”, com l'instant en què Joan Antoni Samaranch va pronunciar les paraules A la ciutat de Barcelona, o la imatge d’un alcalde Maragall “eufòric i emocionat al costat de la ciutadania”. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “l’any 1992 vàrem assolir un somni que es gestava a Catalunya des de la candidatura de 1936, avortada per la Guerra Civil”. La consellera ha destacat que “la culminació del somni va ser possible gràcies a la implicació de tothom en un objectiu il·lusionant i compartit” i s’ha referit a l’estreta col·laboració entre administracions i a “una societat catalana que s’hi va bolcar, assolint la increïble xifra de 60.000 voluntaris abans, inclús, de la designació com a ciutat organitzadora”. “Els JJOO del 92 van ser els Jocs de tots, perquè societat i administracions vàrem anar tots a la una, amb la força que dona una il·lusió compartida”, ha destacat.
 
Neus Munté ha recordat que “Barcelona es va transformar, i es va mostrar al món com capital del país, una Catalunya que va tenir en els Jocs una oportunitat única de presentar internacionalment la nostra identitat, la nostra cultura, una llengua pròpia que va ser oficial en els Jocs, i una gent acollidora, emprenedora, il·lusionada, i defensora de la pau, en uns moments en què era molt vigent la guerra dels Balcans”. Segons Munté, “el país es va bolcar en la seva capital i va viure amb la mateixa intensitat en tot el territori aquell moment que entenia excepcional”, i per la seva part, “la capital va voler compartir aquest protagonisme, amb 15 ciutats com a subseus olímpiques, que van acollir nou esports oficials”.
 
Neus Munté ha celebrat que “aquestes ciutats es tornaran a convertir en punts de trobada”, ja que en elles se celebrarà una sèrie de xerrades sobre el llegat dels JJOO, que culminaran amb un acte final al CAR i ha anunciat també que “el proper mes d’abril, acollirem al Palau de la Generalitat una reunió de la Comissió de Solidaritat Olímpica del Comitè Olímpic Internacional”.
 
En l’acte, han intervingut també l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el tinent d’alcalde Jaume Asens; el dissenyador Josep Maria Trias; el membre del Comitè Olímpic Internacional i president de la Federació Internacional de Piragüisme, José Perurena,; el membre del Comitè Paralímpic Internacional i secretari general del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Segarra; el president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i el president del Consejo Superior de Deportes, José Ramon Lete.
 
La Commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92 també ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.