Visita a Amazon

President Puigdemont: "La inversió d'Amazon al Prat és una porta d'entrada a l'economia del futur"

El cap del Govern ha visitat aquest matí les obres del nou centre logístic que aquesta companyia obrirà a la tardor i en el qual invertirà 200 milions d'euros

query_builder   10 febrer 2017 12:32

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "La inversió d'Amazon al Prat és una porta d'entrada a l'economia del futur"

El cap del Govern ha visitat aquest matí les obres del nou centre logístic que aquesta companyia obrirà a la tardor i en el qual invertirà 200 milions d'euros

 
·        El president afirma que aquest projecte “és una porta d’entrada al futur de l’economia catalana, on les tecnologies de la comunicació tenen cada vegada més pes”
 
·        La nova planta contractarà més de 1.500 persones, altament qualificades, durant els propers tres anys
 
Visita a Amazon
El president durant la visita al nou centre logístic d'Amazon, al Prat de Llobregat

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat aquest matí les obres de construcció del nou centre logístic d’Amazon al Prat del Llobregat, en el qual la companyia té previst invertir 200 milions d’euros i contractar més de 1.500 persones en tres anys. El cap de l’Executiu ha ressaltat “el maridatge” entre administracions i empresa per fer possible aquest projecte “que és una porta d’entrada al futur”.Hi ha inversions que són importants per a la creació de llocs de treball, però aquesta és especial perquè ens insereix en una economia de futur on cada vegada tenen més pes les tecnologies de la comunicació, i, per tant, l’hem de fer créixer”, ha subratllat.
 
El cap de l’Executiu ha felicitat Amazon per la tria del Prat com a seu de la futura planta perquè “és un gran indret per les seves comunicacions, pel teixit que hi ha aquí, pel potencial que té, perquè és una veritable biga mestra del sistema econòmic del sud d’Europa, i per aquesta vocació desacomplexada de contribuir al desenvolupament econòmic”.   
 
Carles Puigdemont ha insistit en la importància de la col·laboració entre administracions per fer realitat aquesta inversió. “És un maridatge que ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat d’una manera molt entusiasta, per fer possible de la millor manera una inversió d’aquelles que genera futur i esperança”. I ha afegit “s’ha fet des del principi amb cooperació, discreció, intentant complir tots els camps de responsabilitat que tenim, en un temps rècord”.
 
El president ha volgut també agrair a Amazon la seva aposta a Catalunya, on disposarà de tres centres, un cop inaugurat a la tardor el centre del Prat. Puigdemont ha assegurat que aquesta decisió de la companyia “no cau en un camp per fecundar sinó en un país que ja té una gran capacitat d’atracció d’inversions, d’atracció de recerca i investigació i d’atracció de nous negocis” . Hi ha unes bones universitats, bones escoles, bons professionals, administracions que saben cooperar entre si per fer possible els projectes, i hi ha una vocació clara que es vol expressar d’obrir-se cap al món”, ha reblat.
 
Han acompanyat al president en aquesta visita el director general d’Operacions per a Espanya i Itàlia d’Amazon, Fred Pattje; els consellers d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; i Territori i Sostenibilitat, Josep Rull;  l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar.
 
 
200 milions d’euros d’inversió i 1.500 llocs de treball
 
El futur centre logístic del Prat de Llobregat tindrà una superfície de 63.000 quadrats, a més de 1.420 places de pàrquing, 117 de motos, 100 de bicicletes i 4 parades d’autobús. Hi hauran també 56 molls de càrrega i descàrrega. Més del 80% de les empreses que hi treballen en la seva edificació són catalanes.
 
La futura planta contractarà més de 1.500 persones en els propers tres anys, personal altament qualificat, que Amazone contracta a universitats públiques, escoles de negoci i altres institucions educatives. És previst que entri en funcionament a la tardor per poder atendre així la demanda dels clients de tot Europa durant la campanya de Nadal.
 
Amb el centre logístic del Prat, l’empresa referma la seva aposta estratègica per Catalunya, ja que aquesta planta se sumarà a les altres dues instal·lacions que la companyia té al país: un espai logístic urbà a Barcelona dedicat a Prime Now, el servei de lliuraments ultraràpids per a clients Premium a la capital catalana i 26 localitats més de la rodalia;  i un centre logístic a Castellbisbal des del qual dona servei als clients d’Amazon Pantry del sud d’Europa.
 
Catalunya és la 4a comunitat autònoma en compres per capita a Amazon.es, i el  21% de les empreses de l’Estat que venen a la companyia són catalanes.
 

2  

Imatges

Intervenció del president

Intervenció del president 4158

Visita a les instal·lacions

Visita a les instal·lacions 2026