El president Puigdemont s'interessa pel projecte Pediatric Cancer Center Barcelona de l'Hospital de Sant Joan de Deu

query_builder   15 febrer 2017 14:15

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont s'interessa pel projecte Pediatric Cancer Center Barcelona de l'Hospital de Sant Joan de Deu

  • El cap del Govern, acompanyat del conseller Comín, ha visitat aquest matí el centre hospitalari, on els seus responsables li han presentat aquest futur centre de recerca i tractament del càncer infantil
  • L’hospital inicia avui, Dia Internacional del Càncer Infantil, una campanya de captació de fons, que compta amb el suport de la Fundació Leo Messi, La Fundació Futbol Club Barcelona i l’Escola de Negocis IESE
 
 
Visita Hospital Sant Joan de Déu
El president i el conseller de Salut visiten les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Déu, futura seu del Pediatric Cancer Center Barcelona
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquest matí l’Hospital de Sant Joan de Déu per interessar-se pel projecte de recerca i tractament del càncer infantil Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB), que s’ubicarà en aquest centre sanitari. L’hospital inicia avui, Dia Internacional del Càncer Infantil, una campanya de captació de fons per fer realitat aquest projecte, que compta amb el suport de la Fundació Leo Messi, La Fundació Futbol Club Barcelona i l’Escola de Negocis IESE.
 
El cap de l’Executiu ha fet un recorregut per l’edifici de consultes externes i, a continuació, s’ha reunit amb els responsables del projecte Pediatric Cancer Center Barcelona, que li han explicat les característiques del futur centre de recerca, i li han ensenyat les instal·lacions on s’hi ubicarà.
 
El PCCB serà un dels centres especialitzats més important d’Europa, amb més de 5.000 metres quadrats de superfície, i capacitat per atendre  400 nous pacients cada anys. El centre tindrà com a objectiu continuar incrementant la capacitat de curació del càncer infantil mitjançant tractaments que siguin més efectius per aquells casos que són incurables; disminuir les seqüeles dels nens que ho superen i oferir una atenció integral i personalitzada.
 
Els responsables del projecte volen captar 30 milions d’euros per a la construcció del centre;  30 milions més per a la radioteràpia de protons i, a més, una residència de pacients i fons per a tractaments.
 
A més del president, han participat també en aquesta visita l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz; el germà general de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Deu (OHSJD), Jesús Etayo, i el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, entre altres autoritats.