El president ha lliurat el Premi Nacional de Gastronomia 2016

El president Puigdemont reivindica el "colossal èxit de la gastronomia catalana a nivell mundial"

query_builder   17 febrer 2017 01:25

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont reivindica el "colossal èxit de la gastronomia catalana a nivell mundial"

El president Puigdemont amb Ruscalleda i Vilarrubí
El president ha lliurat el Premi Nacional de Gastronomia 2016 (Foto: Rubén Moreno)
  • El president ha lliurat, aquesta nit, el Premi Nacional de Gastronomia 2016 a Carme Ruscalleda en un acte celebrat al Palau de Pedralbes
  • Àlvar Ayuso ha estat distingit amb el Premi Revelació 2016 i el Grup Balfegó ha rebut el Premi especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat aquest nit el lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia per reivindicar el “colossal èxit de la gastronomia catalana a nivell  mundial” i s'ha mostrat convençut que “quan ens mirem en un dels seus plats en hi reconeixem”.
 
Per això, ha afirmat que “aquest és un país que no necessita grans exèrcits, perquè té cuiners, artistes, creadors, perquè té gent que quan va pel món sap que allò que parla millor d’ell i del seu país és allò que fa”.
 
Durant un sopar, celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, en el qual s’ha lliurat el Premi Nacional de Gastronomia 2016 a Carme Ruscalleda, el cap de l’Executiu, ha posat en relleu també “la manera com tractem tota la cadena que té a veure amb la gastronomia”. Així ha subratllat la importància del productor, des del pagès, al ramader o al pescador, però també la defensa del territori, el paisatge, la qualitat de l’aigua, la gestió de les explotacions ramaderes, o els boscos, com a elements, que juntament amb la formació són factors que acaben incidint finalment en la cuina del nostre país.
 
El president ha assegurat que la gran profusió d’establiments del sector, que van des de les botigues, als restaurants, els gastrobars, o als locals de tapes, s’expressa amb “un llenguatge universal de la cuina que cada vegada més té accent català”.  
 
En aquesta edició del Premis, a més de distingir Ruscalleda per la seva trajectòria i l’aportació a la projecció internacional de la gastronomia catalana, s’ha reconegut amb el Premi Revelació 2016 el xef del restaurant Alvart, Alvart Ayuso, i el Grup Balfegó, capdavanter d’un innovadors projecte que combina tradició i innovació amb el Premi especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
 
Els guardons, que són atorgats anualment, reconeixen la feina de cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia que al llarg de l’any han destacat per la seva trajectòria i aportació a la cuina catalana.
 
A l’acte també hi ha estat present el president de l’Acadèmia, Carles Vilarrubí; els consellers de Cultura, de Justícia i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Santi Vila; Carles Mundó i Meritxell Serret, respectivament; la presidenta de la Diputació de Barcelona i el president de la Diputació de Tarragona, Mercè Conesa i Josep Poblet, entre d’altres personalitats.
 

1  

Imatges

Fotogafia del president lliurant el Premi Nacional de Gastronomia 2016 a Carme Ruscalleda

Fotogafia del president lliurant el Premi Nacional de Gastronomia 2016 a Carme Ruscalleda 2081