El Departament d'Ensenyament guardona tres alumnes en el Premi Granados 150 anys

L'objectiu és promoure la divulgació de la música catalana entre l'alumnat d'escoles de música i de grau professional i alhora donar a conèixer la figura de Granados

query_builder   17 febrer 2017 14:01

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament guardona tres alumnes en el Premi Granados 150 anys

L'objectiu és promoure la divulgació de la música catalana entre l'alumnat d'escoles de música i de grau professional i alhora donar a conèixer la figura de Granados

 
  • Xavier Amorós, alumne del Patronat de Música de Vila-seca ha estat el guanyador del Premi Granados 150 anys
 
  • L’objectiu és promoure la divulgació de la música catalana entre l’alumnat d’escoles de música i de grau professional i alhora donar a conèixer la figura de Granados
 
 
foto
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat aquesta tarda el Premi Granados 150 anys a Xavier Amorós, alumne del Patronat de Música de Vila-seca. Ha estat en el marc de la Jornada Granados 150 anys, un esdeveniment que vol commemorar el naixement del compositor lleidatà.
 
Per aquest motiu, el Departament d'Ensenyament, conjuntament amb l’AcCat – Associació de Conservatoris de Catalunya-, l’ACEM –Associació catalana d’escoles de música- i l’EMIPAC – Escoles de música d’iniciativa privada de Catalunya-, han organitzat la convocatòria d’aquest premi adreçat a alumnes d’escoles de música, centres de grau professional de música i conservatoris. S’hi ha presentat un total de 19 aspirants, 7 dels quals finalistes. Els 3 participants premiats –amb el suport de Coca-cola i l’editorial Boileau- són:
 
-       Primer premi: Xavier Amorós del Patronat de Música de Vila-seca
-       Segon premi: Laura Crespo del Centre Professional de Música Liceu de Barcelona
-       Tercer premi: Guillem León del Conservatori Professional i Escola de Música de Badalona
-       Menció d'honor: Èlia Farreras del Conservatori i Escola Municipal de Música de Sabadell
 
El jurat participant ha valorat la qualitat en la interpretació musical de les peces d’Enric Granados. El jurat l’han format tres persones lligades al panorama musical català i a la formació de nous músics: la cantant lírica Carmen Bustamante –premi L’Orphée d’Or i Creu de Sant Jordi-; el director de cor i d’orquestra Manel Valdivieso –director de la JONC -, i la prestigiosa pianista catalana Alba Ventura.
 
El Premi Granados s’emmarca en un seguit d’iniciatives organitzades per tal de promoure la figura i obra del compositor, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la seva mort. Alhora, també es vol potenciar el coneixement de la música catalana tant entre l’alumnat com el professorat  dels centres d’educació musical: escoles de música, centes de grau professional i conservatoris de música.
 
El projecte –al marge del Premi Granados- també té d’altres eixos, com ara la publicació de recursos didàctics, el recull d’informació de diferents projectes dels centres al voltant de la figura del compositor a través d’una pàgina web, i una jornada de formació sobre la importància de l’educació musical en la formació integral de la persona, amb la participació de Jaume Ayats, director del Museu de la música i del Centre Robert Gerhard per a la promoció de la música catalana i Xavier Fina, professor de polítiques culturals i consultor de l’ESMUC.
 
 
17 de febrer de 2017

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 118

Fotografia 2

Fotografia 2 85