ARCO

El conseller Santi Vila anuncia a ARCO la creació d'una nova línia d'ajuts per a les galeries d'art de Catalunya

Els ajuts, amb un import global de 200.000 euros, tenen com a objectiu donar suport a la promoció d'activitats per atreure nous públics a les galeries

query_builder   22 febrer 2017 13:56

event_note Nota de premsa

El conseller Santi Vila anuncia a ARCO la creació d'una nova línia d'ajuts per a les galeries d'art de Catalunya

Els ajuts, amb un import global de 200.000 euros, tenen com a objectiu donar suport a la promoció d'activitats per atreure nous públics a les galeries

ARCO
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat avui, durant la seva visita a la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO, la creació d’una nova línia de subvencions destinada a galeristes d’art. Els ajuts tenen un import global de 200.000 euros i volen donar suport a la promoció activitats que atreguin nous públics a les galeries d’art.
 
Santi Vila ha explicat que, amb aquesta mesura, “el Departament de Cultura reprèn les seves polítiques de suport a les galeries d’art”. Vila ha subratllat que “per fi podem recuperar una línia d’ajuts per a galeristes, que, més enllà de ser la referència, des del punt de vista de comercialització de l’art, també són els millors prescriptors per guiar el col·leccionista i el ciutadà que pot tenir interès en aquestes disciplines”.
 
La 36a edició d’ARCO té lloc del 22 al 26 de febrer a Feria Madrid. Enguany hi participen unes 200 galeries, 15 de les quals són catalanes. Hi són presents les galeries següents: ADN Galeria; Àngels Barcelona; Carles Taché; Estrany-De la Mota; Ethall; Joan Prats; Marc Domènech; MarlBorough; Mayoral; Miguel Marcos; Nogueras-Blanchard; Polígrafa Obra Gràfica; ProjecteSD; Rocío Santa Cruz i Senda.
 
Els artistes catalans o residents a Catalunya presents a la fira, tant en galeries de la resta de l’Estat com estrangeres són: David Bestué; Bleda & Rosa; Jordi Colomer; Carles Congost; Daniel G. Andújar; Alícia Framis; Josep Grau-Garriga; Lluís Hortalà; Pere Llobera; Miralda; Miquel Mont; Rasmus Nilausen; Jorge Ribalta; Maria Ruido; Fransec Ruiz; Montserrat Soto; Daniel Steegmann Mangrané; Franscec Torres i Eulàlia Valldosera. En aquest sentit, el conseller Vila, ha apuntat que “un any més, el Departament de Cultura vol recolzar les galeries d’art i tot el que té a veure amb projectes vinculats amb les arts visuals que passi a Catalunya”.
 
Per segon any consecutiu, Arts Libris, la Fira Internacional de l’Edició Contemporània de Barcelona, presenta una càpsula a ARCO. Arts Libris se celebra a Arts Santa Mònica des de fa 8 anys, amb un important suport del Departament de Cultura. La seva participació a ARCO serveix de marc estratègic per difondre l’edició contemporània de llibres d’artista i per captar més expositors internacionals per a l’edició de Barcelona. Un total de  24 editors, 8 dels quals són catalans, mostraran les seves produccions de llibres d’artista, fotollibres i bibliofília contemporània. El conseller de Cultura ha explicat que “Arts Libris, de nou,  té molt bones perspectives”. “Molts dels editors dels llibres d’artistes convidats estaran en condicions de venir a Barcelona i de tenir la capacitat d’atraure un sector i un mercat que està cridat a jugar amb molta força a Barcelona”, ha afegit.
 
El conseller Santi Vila també visita avui la fira d’art contemporani Art Madrid, que celebra la seva 12a edició, del 22 al 26 de febrer, a la Galeria de Cristal del Centro Cibeles. Hi participen galeries dedicades a la pintura, l’escultura, l’obra gràfica i la fotografia del segle XX en endavant, sense oblidar disciplines com la performance, el videoart, instal·lacions artístiques i projectes site-specific. De les 43 galeries que hi presenten les seves propostes, 6 són catalanes: Galeria 3 punts; Galeria Miquel Alzueta; Galeria Alonso Vidal; Galeria Marc Calzada; Galeria Zielinsky i Fifty Dots Gallery.
 
Els artistes catalans presents a Art Madrid són: Ramon Surinyac (3 punts); Samuel Salcedo (3 punts); Riera i Aragó (Galería BAT Alberto Cornejo); Rosa Solano (Alonso Vidal); Ruben Torras (Pep llabres Art Contemporani); Núria Farré (Yiri Arts); Mónica Subidé (Yiri Arts); Maria Yelletisch (Miquel Alzueta); Manolo Ballesteros (Miquel Alzueta); Marc Quintana (Galería BAT Alberto Cornejo); Lidia Masllorens (Galería Miquel Alzueta); Joan Miró (Marc Calzada y Galería La Isla); Isabel Muñoz (Aurora Vigil-Escalera); Isabel Ramoneda (Jorge Alcolea); Gabriel Rigo (Klaus Steinmetz); Gerard Mas (3 punts); Bruno Ollé (Galeria Miquel Alzueta) i Antoni Tàpies BCN (Marc Calzada).

3  

Imatges

Fotografia: El conseller Santi Vila visita ARCO (1)

Fotografia: El conseller Santi Vila visita ARCO (1) 2292

Fotografia: El conseller Santi Vila visita ARCO (2)

Fotografia: El conseller Santi Vila visita ARCO (2) 1510

Fotografia: El conseller Santi Vila visita ARCO (3)

Fotografia: El conseller Santi Vila visita ARCO (3) 1135