Dilluns comença el Mobile World Congress, el 4YFN i el YoMo, amb la participació activa de la Generalitat

Un congrés que comptarà amb la participació activa del Govern per donar visibilitat al teixit empresarial català perquè presenti les seves novetats tecnològiques

query_builder   23 febrer 2017 14:11

event_note Nota de premsa

Dilluns comença el Mobile World Congress, el 4YFN i el YoMo, amb la participació activa de la Generalitat

Un congrés que comptarà amb la participació activa del Govern per donar visibilitat al teixit empresarial català perquè presenti les seves novetats tecnològiques

  • El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, participarà dilluns a les 10:00h a la inauguració oficial del Mobile World Congress al recinte Fira de Barcelona Gran Via
  • A les 16:00h, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, inaugurarà el 4YFN a Fira de Barcelona Montjuïc i després visitarà les 35 start-ups ubicades als estands d’ACCIÓ i de l’Institut Català de les Empreses Culturals
Dilluns vinent comença la dotzena edició del Mobile World Congress(MWC), l’esdeveniment més important del món sobre telefonia mòbil que s’allargarà fins el proper dijous 2 de març. Un congrés que comptarà amb la participació activa del Govern per donar visibilitat al teixit empresarial català perquè presenti les seves novetats tecnològiques, conegui socis potencials, faci contactes i obri nous mercats.
 
Dilluns a les 10:00h el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, participarà a la inauguració oficial del Mobile World Congress, que també comptarà amb la participació del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, entre d’altres autoritats.
 
El mateix dilluns a la tarda, a les 16:00h, el conseller Baiget inaugurarà el 4YFN al recinte de Fira de Barcelona Montjuïc. Després de la inauguració, el conseller visitarà les 35 start-ups catalanes ubicades als espais habilitats per la Generalitat.
 
L’endemà a la tarda, dimarts a les 16:00h, el president Puigdemont –acompanyat pel conseller Baiget i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz- visitarà el Youth Mobile Festival (YoMo), una experiència educativa vinculada al MWC per motivar els joves a endinsar-se en el món de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, el disseny i les matemàtiques.
 
De la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, inaugurarà dimecres, a les 9:30h, el seminari Changing Education Together, mentre que  a les 12:30h la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, farà l’entrega dels premis Mobile Learning Awards, que formen part del programa MSchools, una iniciativa del MWCapital. Changin Education Togheter és una sessió d’intercanvis d’experiències i a continuació hi ha el lliurament del premis. Són dos activitats consecutives en una mateix espai, com també ho és a la sessió de la tarda l’Edu_Hack . Després de la inauguració, cap a les 10:00h la consellera Munté visitarà les empreses catalanes presents al MWC.
 
El mateix dimecres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, presentarà la T-Mobilitat a les 11:00h a l’estand de l’Autoritat del Transport Metropolità.
 
Finalment, el dijous i últim dia del congrés, la consellera de la Presidència, Neus Munté, clourà, a les 15:00h, la jornada dedicada a les dones i la tecnologia Women4Tech Summit.
 
Més de 100 empreses catalanes al MWC

Enguany 105 empreses catalanes participaran amb estand al Mobile World Congress, 17 més que l’any passat. D’aquestes, 68, hi tindran presència a través dels diversos espais que ha habilitat un any més el Govern català. En concret, la Generalitat –a través d’ACCIÓ i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital- disposarà de tres espais al Mobile World Congress, sumant per primera vegada un estand dedicat exclusivament a empreses de l’àmbit dels drons (Catalonia Drones) i assolint la xifra més elevada d’empreses catalanes a les quals se’ls facilita la presència al congrés des de la seva primera edició, ara fa 12 anys. Seran més de 1.000 m2 de superfície destinada a l’empresa catalana. Pots consultar el nom i descripció de tots els participants a www.accio.gencat.cat/dossier-premsa-mwc
 
Durant els tres primers dies del MWC, ACCIÓ torna a organitzar com a membre de la xarxa Europe Entrepise Network (EEN) de la Comissió Europea el Brokerage Event. És un espai ubicat a l’Estand Catalonia que acull reunions bilaterals de 20 minuts per fomentar que les empreses tanquin projectes de cooperació internacional, des d’acords comercials o de subcontractació fins a joint ventures o projectes d’R+D col·laboratius.
 
Les start-ups, al 4YFN

Paral·lelament al MWC, el Govern també impulsa la presència catalana al 4YFN, l’esdeveniment adreçat a start-ups, incubadores i inversors que enguany arriba a la seva quarta edició consolidat com un esdeveniment de referència d’aquest sector a nivell internacional. En concret, Generalitat serà present al congrés amb un estand d’ACCIÓ de 160m2 -que acollirà 20 start-ups catalanes- i dos espais de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), on participaran 15 start-ups sota la marca d'internacionalització de les empreses creatives i culturals catalanes, Catalan Arts.
 
 
 
CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ
 
 
 
 
 
DIA:
 
 
ACTE:
 
 
 
 
 
 
 
Comença el Mobile World Congress,el 4YFN i el YoMo amb la participació activa de la Generalitat
 
27 de febrer – 2 de març de 2017
 
 
Dilluns, 10:00h – Inauguració MWC
Dilluns, 16:00h – Inauguració 4YFN
Dimarts, 16:00h – Visita YoMo
Dimecres, 9:30h – Inauguració Changing Education Together
Dimecres, 11:00h – Presentació T-Mobilitat
Dimecres, 12:30h – Entrega Mobile Learning Awards
Dimecres, 15:00h -  Cloenda Women4Tech Summit
 
 
LLOC:
MWC
Fira de Barcelona
Recinte de Gran Via
Av. Joan Carles I, 64
L'Hospitalet de Llobregat
 
4YFN
Fira de Barcelona
Recinte de Montjuic
Plaça Espanya. Pavelló 8
Barcelona
 
YoMo
Fira de Barcelona
Recinte de Montjuic
Plaça Espanya. Pavelló 1
Barcelona