Inauguració Mobile

President Puigdemont: "Fa anys que esperem que la voluntat de col·laboració institucional de l'Estat s'expressi com es fa al Mobile"

El cap de l'Executiu ha participat en la inauguració de la 12a edició del Mobile World Congress, que ha encapçalat el rei Felip VI

query_builder   27 febrer 2017 14:40

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Fa anys que esperem que la voluntat de col·laboració institucional de l'Estat s'expressi com es fa al Mobile"

El cap de l'Executiu ha participat en la inauguració de la 12a edició del Mobile World Congress, que ha encapçalat el rei Felip VI

  •  Assegura que “l’agenda digital és una agenda d’interès nacional” per al Govern de la Generalitat, perquè “Catalunya és una nació tecnològica, perquè té talent, empreses, teixit, programes i polítiques encaminades aquí”
  • 105 empreses catalanes participen al Mobile, que enguany aplega 101.000 professionals i 2.200 expositors internacionals
Inauguració Mobile
El president i el rei, acompanyats de Forcadell, Baiget i Marin, durant la inauguració del Mobile Congress
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui després d’inaugurar el Mobile World Congress que “fa molts anys que esperem que la voluntat de col·laboració institucional del Govern espanyol s’expressi com s’expressa aquí al Mobile”, en àmbits com les infraestructures, els equipaments culturals, el finançament de la salut, els programes d’immigració o d’acollida als refugiats. “En aquests àmbits trobem molt a faltar la voluntat de col·laboració de l’Estat, que segur que si la tinguéssim donaria resultats molts positius per als ciutadans”. Al costat del rei Felip VI, el cap de l’Executiu ha inaugurat la 12a edició del Mobile, el saló més important del món de la indústria de les comunicacions mòbils que se celebra fins dijous al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Més de 101.000 professionals i 2.200 expositors internacionals prenen part en aquesta nova edició del certamen.
 
A preguntes dels periodistes després d’inaugurar el Mobile, el president Puigdemont ha recordat que des del Govern “no parem de demanar i trobem a faltar” la col·laboració institucional que ahir demanava el rei Felip en el sopar del Mobile. “Espero que qui n’hagi de prendre bona nota ho hagi fet”, ha avisat el president, i s’ha mostrat confiat que “els problemes de manca de col·laboració històrica es puguin resoldre”. “Els països han de col·laborar entre ells”, perquè “l’economia no es pot entendre sense un context col·laboratiu global, especialment entre territoris veïns”, ha afirmat. I ha reblat: “la col·laboració institucional és la base del desenvolupament de les societats”.
 
 
‘L’agenda digital, una agenda d’interès nacional’
 
El president Puigdemont ha assegurat que per al Govern de la Generalitat “l’agenda digital és una agenda d’interès nacional, una prioritat” perquè, ha continuat, “Catalunya és una nació digital, una nació tecnològica, perquè té talent, empreses, teixit, programes i polítiques encaminades aquí”.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha situat el Mobile com “un fidel reflex de la vitalitat que té el sector a Catalunya”, quant al nombre d’empleats, el volum de facturació, la capacitat d’innovació i la capacitat de generar inversió estrangera, a través d’start ups o d’empreses ja consolidades. “Un any més el Mobile obre portes superant les expectatives generades en les edicions anteriors”, ha remarcat, “tant pel que fa a la presència d’empreses, a la qualitat i quantitat de novetats, l’assistència de gent o a l’increment del nombre d’empreses catalanes”. I és que enguany són 105 les empreses catalanes amb estand propi al Mobile World Congress, 17 més que en l’edició anterior.
 
Carles Puigdemont també ha volgut destacar “l’organització impecable” del Mobile, en una edició en què s’està demostrant, ha dit, que “la ciutat està a l’altura i els transports funcionen bé”.
 
 
Mobile World Congress 2017
 
Al Mobile World Congress, que se celebra des d’avui i fins dijous al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, s’exhibeixen les últimes innovacions i desenvolupaments en tecnologia mòbil, dispositius i serveis. Aquesta edició reuneix 2.200 expositors, 101.000 professionals de 200 països, més de 160 delegacions governamentals i més de 3.900 mitjans de comunicació. “És un gran aparador mundial”, una “oportunitat extraordinària que hem de saber aprofitar”, perquè durant el Mobile, ha dit el president, “Catalunya i Barcelona es converteixen en la capital mundial de la tecnologia mòbil, que és la tecnologia tractora d’aquesta revolució industrial”. I ha afegit: “som un país de dimensions geogràfiques i demogràfiques molt modestes, però pel que fa a la tecnologia, la innovació i la recerca som un país que es pot mesurar entre els grans”.
 
La previsió és que generi un impacte econòmic de més de 465 milions d'euros a la ciutat i el seu entorn i més de 13.200 llocs de treball temporals.
 
 
Més de 100 empreses catalanes al MWC
 
De les 105 empreses catalanes que participen amb estand al Mobile World Congresa, 68 hi tenen presència a través dels diversos espais que ha habilitat un any més el Govern. En concret, la Generalitat, a través ACCIÓ i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, disposa de tres espais al Mobile World Congress, sumant per primera vegada un estand dedicat exclusivament a empreses de l’àmbit dels drons (Catalonia Drones) i assolint la xifra més elevada d’empreses catalanes a les quals es facilita la presència al Congrés des de la seva primera edició, ara fa 12 anys. Seran més de 1.000 m2 de superfície destinada a l’empresa catalana.
 
Durant els tres primers dies del MWC, ACCIÓ torna a organitzar com a membre de la xarxa Europe Entrepise Network (EEN) de la Comissió Europea el Brokerage Event. Es tracta d’un espai ubicat a l’Estand Catalonia que acull reunions bilaterals de 20 minuts per fomentar que les empreses tanquin projectes de cooperació internacional, des d’acords comercials o de subcontractació, fins a joint ventures o projectes d’R+D col·laboratius.
 
 
Les start-ups, al 4YFN

Paral·lelament al MWC, el Govern també impulsa la presència catalana al 4YFN, l’esdeveniment adreçat a start-ups, incubadores i inversors que enguany arriba a la seva quarta edició i que s’ha consolidat com un esdeveniment de referència del sector a nivell internacional. La Generalitat està present al congrés amb un estand d’ACCIÓ que acull 20 start-ups catalanes i dos espais de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), on participen 15 start-ups sota la marca d'internacionalització de les empreses creatives i culturals catalanes, Catalan Arts.
 
També han participat en la inauguració la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; les alcaldesses de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín, respectivament; el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el conseller delegat de GSMA, la institució organitzadora del certamen, John Hoffmann, i el director general de Fira Barcelona, Constantí Serrallonga, entre altres autoritats. 

2  

Imatges

Inauguració Mobile

Inauguració Mobile 1987

Inauguració Mobile

Inauguració Mobile 1485