Cartell

Torna el 4t concurs de 'booktrailers', produccions audiovisuals breus de joves que vulguin promocionar un llibre

query_builder   1 març 2017 09:53

event_note Nota de premsa

Torna el 4t concurs de 'booktrailers', produccions audiovisuals breus de joves que vulguin promocionar un llibre

  • La convocatòria s’obre avui i hi poden participar adolescents entre 14 i 18 anys fins al 31 de maig de 2017
  • Es premiaran les millor creacions en quatre categories diferents  
Cartell
El Departament de Cultura, a través del seu Servei de Biblioteques, i amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya i Catorze, convoca el quart concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys. Un booktrailer és una producció audiovisual breu que serveix per promocionar un llibre.
 
 La iniciativa, fruit del convenciment que llegir i crear són una forma de créixer, d’engrandir-se personalment i, alhora, de compartir, vol ser una oportunitat perquè els adolescents s’engresquin a conjugar dos mons: el dels llibres que més els han emocionat amb el de la creació audiovisual.
 
Les produccions que participen al concurs serveixen per a recomanar o presentar la lectura d’un llibre a través d’imatges i de textos curts amb la intenció de captar nous lectors. En són exemples clars els booktrailers guanyadors de les edicions anteriors, que es poden consultar  en el següent enllaç.
 
Els participants al concurs hauran de fer-ho en grup. Hauran de crear un equip format per un màxim de quatre amics, amb ganes de passar-s’ho bé, de treballar en equip i d’ajudar-se els uns als altres. D’aquesta manera, caldrà fer parada a l’ànima de les biblioteques per trobar-hi un llibre atractiu. Tant és de què parli -d'amor, de pors, de l'amistat, de la vida...- o de quin gènere sigui -novel·la, assaig, poema, còmic...-. El més important és que agradi i emocioni.
 
A partir d’aquí, els participants hauran de perfilar un guió i fer-ne la producció. Quan tinguin la idea ben clara, amb el mòbil o la càmera, gravaran i editaran un vídeo de màxim 90 segons. També podran fer fotografies del procés de gravació, per tal de compartir a Instagram, amb l'etiqueta #booktrailerscat i el títol de l’obra, la que més els agradi. Hi haurà una sorpresa especial per a la que millor il·lustri el making off. Un cop acabat, s’haurà de penjar a Youtube o a Vimeo.
 
La convocatòria s’obre avui, 1 de març, i s’hi pot participar fins al 31 de maig de 2017. Es premiarà el millor booktrailer en cadascuna de les categories següents:
 
Categoria 1: El millor booktrailer.
Categoria 2: El millor guió.
Categoria 3: El booktrailer més creatiu.
Categoria 4: El booktrailer més votat pel públic.
 
Els grups que aconsegueixin arribar a la final gaudiran d’un taller presencial amb un guionista professional. És així com podran teixir complicitats entre nous talents. A més a més, cadascun dels membres dels quatre equips guanyadors rebran una subscripció a Filmin durant sis mesos, així com un lot de llibres.
 
El jurat està format per professionals del món de l’audiovisual i del llibre:
 
·         Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de Catalunya del Departament de Cultura.
·         Joana Casas, gestora de projectes de dinamització cultural del Servei de Biblioteques de Catalunya del Departament de Cultura.
·         Jordi Sánchez-Navarro, director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC i programador de la secció d'animació del Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya.
·         Teresa Fèrriz Roure, responsable de Nous Projectes a la UOC.
·         Inés Cornelles, responsable de l'àrea audiovisual de Catorze.
·         Cristina Jiménez, guionista i coordinadora de guió del Super3.
·         Lyona, realitzadora, dissenyadora i il·lustradora.
·         Gina Tost, periodista especialitzada en tecnologia i videojocs.
·         Sebastià Portell, dramaturg i escriptor.
 
Aquesta iniciativa compta amb el suport de Filmin, el diari ARA, El Periódico, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’Associació de Llibreters i les editorials Bromera, Ara Llibres, La Galera, Ediciones B, Sembra Llibres, Periscopi, Montena, Nube de Tinta, Alfaguara Juvenil i Editorial Casals.
 
Enllàç al vídeo promocional: https://www.youtube.com/watch?v=OHbJHHAxgq0