El programa mSchools lliura els Mobile Learning Awards i celebra el seminari Changing Education Together al Mobile World Congress 2017

Les experiències més innovadores a les escoles catalanes i les últimes tendències en tecnologia educativa centren la jornada

query_builder   1 març 2017 18:26

event_note Nota de premsa

El programa mSchools lliura els Mobile Learning Awards i celebra el seminari Changing Education Together al Mobile World Congress 2017

Les experiències més innovadores a les escoles catalanes i les últimes tendències en tecnologia educativa centren la jornada


 
 
MLA
L’educació més innovadora ha viscut avui un matí intens al Mobile World Congress 2017 amb el lliurament dels cinquens Mobile Learning Awards i la  celebració de la tercera edició del seminari Changing Education Together (CET), dirigit als equips directius de centres educatius, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives.
 
La cinquena edició dels Mobile Learning Awards ha registrat enguany una alta participació amb 114 projectes presentats. Durant l’acte de lliurament, celebrat a l’auditori del Hall 8 de la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat, s’ha destacat la qualitat dels treballs d’aquesta convocatòria. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat els guardons juntament amb el CEO de GSMA, John Hoffman, i Albert Forn, director del programa mSchools de Mobile World Capital.
 
La titular d’Ensenyament ha valorat “molt positivament l’àmplia participació assolida” i que per primer cop “també s’hagin presentat les AMPAs i alumnes de formació inicial de professorat al concurs”. Ruiz ha afegit que “en moments de canvi, té mes sentit que mai repensar l’educació i la feina a les aules. La docència té sentit i és necessària en aquesta quarta revolució digital que està venint”. La consellera d’Ensenyament també ha destacat que “el programa MSchools ja és un exponent consolidat de la innovació educativa i que contribueix a fer de Catalunya un país pioner i referent internacional en l’àmbit de les noves tecnologies i l’educació.”
 
El projecte Otto, el robot biped, de l’Escola El Turó (Montcada i Reixac), ha guanyat el primer premi en la modalitat Experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals (categoria docents). Els alumnes han experimentat totes les fases de creació d'un robot DIY, impressió 3D, muntatge i programació. En la mateixa modalitat, però en la categoria dirigida als estudiants, el premi ha estat per Animals a la fuga, de la Universitat de Girona, un projecte que busca despertar l’interès de l’alumnat envers la imatge i els programes de tractament d’imatge com a recurs educatiu.
 
En la modalitat Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals (categoria centres educatius), s’ha endut el primer premi la iniciativa Les TAC a l'abast de tothom, de l’Escola Joan Sallarès i Pla (Sabadell). El projecte fomenta una educació integradora de qualitat facilitant l’accés a la tecnologia a tots els alumnes en un centre d’alta complexitat, amb un percentatge molt important d’alumnat immigrant. En la nova categoria AMPA, la guanyadora ha estat l’Escola Enric Casassas, també ubicada a Sabadell, amb el projecte Dels videojocs als Serious Games a l'aula, que introdueix aspectes de programació informàtica i resolució de problemes matemàtics a partir de l’ús dels videojocs.
 
Els MLA estan integrats al programa mSchools, una iniciativa que desenvolupa la creació i l’aprenentatge solucions amb les tecnologies mòbils, i que fomenta l’esperit emprenedor i el treball en equip entre els joves estudiants. mSchools està impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya (a través dels Departaments d’Ensenyament i de Presidència), l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.
 
Changing Education Together
Previ al lliurament dels Mobile Learning Awards 2017, s’ha celebrat la tercera edició del seminari Changing Education Together (CET), dirigit als equips directius de centres educatius, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives.
 
El CEO de GSMA, John Hoffman ha donat la benvinguda afirmant que “mSchools fa l’aprenentatge divertit. Si donem les eines adequades als joves, les seves ments desenvoluparan idees creatives”. Tot seguit, la consellera de la Presidència, Neus Munté, s’ha sumat a la benvinguda destacant que "la tecnologia ofereix avantatges que hem de saber aprofitar".
 
La jornada CET s’ha desenvolupat a través de diverses ponències, com la de Michelle Selinger, consultora internacional d’EdTech Ventures, o les de Susanna Tesconi, investigadora i dissenyadora d’entorns d’aprenentatge, i Scott Hayden, especialista en innovació digital de Basingtoke College of Technology. La sessió s’ha completat amb la presentació dels projectes finalistes als Mobile Learning Awards, que s’han lliurat a continuació.
 
 
 
PREMIATS MOBILE LEARNING AWARDS 2017
 
 
Modalitat: Experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals
 
- Categoria: Docents
1r premi: Escola El Turó, de Montcada i Reixac, pel projecte Otto, el robot biped. DIY
2n premi: IES Jaume Huguet, de Valls, pel projecte Programació creativa. Videojocs
3r premi: Escola Vedruna, de Ripoll, pel projecte Cada gota compta
 
- Categoria: Estudiants
Universitat de Girona, pel projecte Animals a la fuga
 
 
Modalitat: Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals
 
- Categoria: Centres educatius
1r premi: Escola Joan Sallarès i Pla, de Sabadell, pel projecte Les TAC a l'abast de totho
2n premi: Escola Els Estanys, de Castell-Platja d’Aro, pel projecte Robòtica educativa
3r premi: IES Quatre Cantons, de Barcelona, pel projecte Arqueologia industrial al Poblenou de Barcelona
 
- Categoria AMPA
Escola Enric Casassas, de Sabadell, pel projecte Dels videojocs als Serious Games a l'aula
 
 
1 de març de 2017
 


Per a més informació contactar amb:
 
Alba Laguna
Hydra Media
Mov. +34 676 37 83 80
E-mail: alba@hydramedia.info
 
 

 

1  

Imatges

MLA

MLA 1570