Interior signa un conveni de col·laboració amb la PIMEC per millorar la seguretat viària

L'objectiu és treballar conjuntament per assolir una mobilitat més segura en l'entorn laboral i reduir així els accidents de trànsit

query_builder   2 març 2017 13:35

event_note Nota de premsa

Interior signa un conveni de col·laboració amb la PIMEC per millorar la seguretat viària

L'objectiu és treballar conjuntament per assolir una mobilitat més segura en l'entorn laboral i reduir així els accidents de trànsit

  • Dins d’aquest acord, l’SCT i la patronal també es comprometen a organitzar una jornada anual per a promoure la seguretat viària laboral
foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el secretari general de la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, Antoni Cañete, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit (SCT) i la PIMEC en matèria de seguretat viària. L’acte, en què també hi ha participat la directora de l’SCT, Eugenia Doménech, ha fet palès el compromís de l’administració i la patronal de treballar conjuntament per assolir una mobilitat més segura en l’entorn laboral i reduir així la sinistralitat a la xarxa viària catalana i minimitzar-ne les possibles conseqüències.  L’objectiu d’aquest acord  és també incorporar més la cultura de la seguretat viària a les empreses, ja que la reducció de la sinistralitat viària laboral és clau per al benestar i la competitivitat.
 
Per l’acord establert, d’una banda, l’SCT facilitarà a la PIMEC informació destacable o relacionada amb seguretat viària, mobilitat, estadístiques i consells, entre d’altres, que pugui ser d’interès per a les empreses i els treballadors així com els autònoms perquè tots ells la facin extensible als seus associats i al públic en general. També convidarà a participar a la patronal en la realització d’aquelles jornades i actes que es facin. Així mateix, l’SCT organitzarà conjuntament amb la PIMEC una jornada anual relacionada amb la promoció de la seguretat viària.
 
El Conseller d’Interior,  Jordi Jané,  ha manifestat la preocupació existent per la sinistralitat in itinere i en aquest sentit, ha manifestat que “cal treballar plegats per poder reduir de manera progressiva l’accidentalitat “ i ha afegit “que és molt important facilitar la mobilitat de la ciutadania i definir mesures efectives”.
 
La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Doménech, ha volgut posar de relleu que “la incorporació de la petita i mitjana empresa catalana en l’objectiu comú de reduir la sinistralitat a Catalunya és, sens dubte, un avenç i un pas fonamental”.
 
En relació amb això, cal recordar que el Pla estratègic de seguretat viària de Catalunya (PESV) 2014-2020, defineix els objectius i les línies estratègiques en matèria de seguretat viària a Catalunya.  L’objectiu estratègic 3 del PESV és el d’involucrar entitats públiques i privades en la millora de la mobilitat segura i un dels projectes tractors d’aquest objectiu (3.3) és el d’impulsar la responsabilitat viària a l’empresa. Així mateix, el Pla de Seguretat Viària 2014-2016 (PSV), també s’estableix com a un dels principals objectius, involucrar i coordinar entitats públiques i privades en la millora de la mobilitat segura, per tal d’aconseguir la reducció del 12% del nombre de morts i ferits greus en missió i in itinere.
 
D’altra banda, per part de la PIMEC, la col·laboració consistirà en promoure la seguretat viària i  les bones pràctiques en matèria de trànsit i mobilitat per tal d’aconseguir millorar els índexs d’accidentalitat d’acord amb els objectius de la Unió Europea i del Pla estratègic de seguretat viària de Catalunya. També farà difusió de les informacions rebudes sobre matèria de seguretat viària i trànsit als seus associats i al públic en general. A més, en col·laboració amb l’SCT, i com ja s’ha esmentat, realitzarà com a mínim una jornada a l’any relacionada amb la promoció de la seguretat viària laboral.
 
El secretari general de la PIMEC, Antoni Cañete, ha manifestat la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni i ha assegurat que “la majoria dels sinistres que tenim són in itinere i en aquest sentit tenim molt camí a recórrer apostant per plans de mobilitat a les empreses”.
 
Aquest conveni de col·laboració tindrà una durada d’un any i, abans de la seva finalització, pot ser prorrogat per un període de fins a quatre anys addicionals.