AMI

President Puigdemont: "La partida econòmica està perfectament avalada. El referèndum es farà"

query_builder   3 març 2017 16:12

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "La partida econòmica està perfectament avalada. El referèndum es farà"

  • El cap el Govern ha clos aquest migdia l’Assemblea General de l’AMI, que ha aplegat uns 200 alcaldes al Teatre La Gorga de Palamós
  • Carles Puigdemont afirma que “escandalitza” el silenci davant la guerra bruta i les amenaces autoritàries de suspendre l’autonomia
La cloenda ha tingut lloc a Palamós. Autor: Jordi Bedmar
La cloenda ha tingut lloc a Palamós. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha refermat aquest migdia que “el Govern convocarà el referèndum”, i ha qualificat “de bones notícies” el dictamen del Consell de Garanties fet públic avui en aquest sentit. “La partida econòmica amb els diners reservats per a fer el referèndum està perfectament avalada; per tant, el referèndum es farà”, ha afirmat.
 
El cap del Govern s’ha adreçat així als prop de 200 alcaldes assistents aquest migdia a l’acte de cloenda de l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), que ha tingut lloc al Teatre La Gorga de Palamós.
 
El president ha insistit durant la seva intervenció que “el Govern respondrà a allò que la immensa majoria dels ajuntaments i dels ciutadans de Catalunya demanen, que és poder votar”. I ha afegit que “aquesta aspiració és molt més democràtica, honesta i europea, que la d’enviar al jutjat aquells que ho han fet possible i que ho faran possible”. “La voluntat de defensar el que demanen els ciutadans de Catalunya és nítidament, implacablement i radicalment democràtic, i els ciutadans de Catalunya mereixen respecte, que no tothom els hi té, i això es demostra donant-los la paraula”, ha reblat.
 
Per a Carles Puigdemont, “hi ha un veritable problema democràtic quan alguns s‘escandalitzen perquè hi ha un govern que vol complir el seu compromís electoral”, i ha assegurat que “això per a alguns és exòtic i és una raresa, especialment en la cultura democràtica espanyola”. Però ha defensat que “el que veritablement escandalitza és el silenci davant els abusos de l‘Estat, la complicitat davant la guerra bruta, la democràcia de baixa intensitat que festeja amb l’autoritarisme, amb l’amenaça de les suspensions, de les inhabilitacions i de les insinuacions de l’ús de mesures de força”.
 
I ha continuat dient que “si amb això ens volen convèncer que ens quedem, ho estan fent molt malament”. El president també ha subratllat que, “en nom d’aquesta voluntat de radicalitat democràtica i d’aquesta esperança de futur, un dia es va decidir en aquest país fer una proposta de solució que es diu estat independent”.


“El sentit de l’AMI és ara”

Durant la seva intervenció, el president s’ha congratulat que “contra tot pronòstic, contra totes les proves d’estrès, i malgrat les dificultats que ens han anat posant al camí, la raó per la qual es va crear l’AMI és a punt d’arribar a la seva plenitud”. I ha insistit que “el sentit de l’AMI és ara”. “Tot el que hem estat mobilitzant i lluitant ha estat per arribar a aquest moment i en aquestes circumstàncies, amb un Parlament amb majoria absoluta independentista i una voluntat nítida del poble per tirar endavant un projecte de país que respongui al desig de la majoria”, ha remarcat.  
 
En aquesta línia, el cap del Govern ha volgut destacar que “els ajuntaments estan preparats per aguantar i aportar el bon fer del món local quan s’ha de respondre a situacions i desafiaments complexos”, i ha posat com a exemple d’aquesta actitud la manera en què els consistoris han respost en les etapes més dures del país. Per això, s’ha mostrat convençut que “no heu fallat fins ara i tampoc no fallareu en el futur, i podreu fer aquest servei  als ciutadans en condicions: acompanyant, liderant quan s’escaigui i empenyent en aquest tram final”.
 
Han precedit al president en els parlaments, el vicepresident de l’AMI i alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que ha presentat l’informe de gestió de l’entitat, i la presidenta de l’Associació i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, que ha valorat la campanya per a l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT).
 

Visita institucional a l’Ajuntament de Palamós
 
En el decurs de la seva estada a Palamós, el president també ha fet una visita institucional a l’Ajuntament. El cap del Govern ha estat rebut per l’alcalde de la ciutat, Lluís Puig, i per la resta de regidors, i ha signat el Llibre d’Honor.
 

2  

Imatges

Cloenda de l'Assemblea General de l'AMI

Cloenda de l'Assemblea General de l'AMI 1907

Parlament del president

Parlament del president 1062

1  

Fitxers adjunts

Intervenció del president

Intervenció del president
PDF | 148