El president Puigdemont i els consellers Rull i Baiget s'han reunit amb l'ACELL

El president Puigdemont trasllada el suport del Govern "en totes les línies d'actuació" destinades a "promoure l'activitat econòmica i social de l'Alta Ribagorça"

query_builder   4 març 2017 17:49

event_note Nota de premsa

El president Puigdemont trasllada el suport del Govern "en totes les línies d'actuació" destinades a "promoure l'activitat econòmica i social de l'Alta Ribagorça"

  • Durant la seva vista a la comarca, el cap de l’Executiu s’ha reunit amb el Consell Comarcal i amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya
El president amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha traslladat avui el suport del Govern “en totes les línies d’actuació” destinades a “promoure l’activitat econòmica i social  a l’Alta Ribagorça a partir dels seus actius”.
 
Després d’haver participat en una reunió al Consell Comarcal i durant la visita a l’Ajuntament de la Vall de Boí, el cap de l’Executiu  ha assegurat que tant pel que fa al patrimoni clàssic, com pel que fa al patrimoni immaterial, el tradicional o en l’activitat econòmica dels esports d’hivern “el Govern hi ha estat com a soci actiu”. “En totes aquestes tendències d’activitat econòmica, social i cultural el Govern s’ha arremangat i ha buscat la manera de poder resoldre qüestions generals, com el turisme d’esquí, o més particulars”, ha afegit, com els ho demostra el cas de l’estació Boí Taull.
 
A més, ha recordat, que el Govern ja treballa en la Llei de Muntanya que es va comprometre a tirar endavant i ha avançat que un cop aprovats els pressupostos es podrà comptar amb un increments de dotació pressupostària destinada als Parcs Naturals i Nacionals que tenim sota la nostra custòdia.
 
El president també ha aprofitat la seva intervenció per fer un reconeixement a l’esforç del territori per aconseguir l’arrelament de la seva gent . “Totes les activitats que ajuden a arrelar la gent al territori per nosaltres com a Govern formen part de les nostres prioritats i coincideixen amb les vostres”, els ha dit. Per això, ha aprofitat  per subratllar  ”l’esforç d’aquest territori que no es rendeix, no es resigna i de la necessitat en fa virtut i aconsegueix obtenir-ne resultats. I  ha afegit, “avui allò que arriba a nivell europeu del que està passant aquí atrau i acaba donant vida, llocs de treball, riquesa i activitat i contribuint a arrelar la gent al territori”.
 
Posteriorment, en declaracions als periodistes i en ser preguntat sobre l’execució d’algunes infraestructures prioritàries pel territori, el president ha insistit que el Govern “continuarà abocat a la queixa fins que no tinguem la capacitat de decidir sobre els recursos que ja generem, que ja tenim, i que no hauríem d’anar a buscar per fer les inversions”.
 
Amb tot, ha recordat que ja s’han atès algunes demandes d’eixos de comunicació claus per la mobilitat del Pirineu i enguany gràcies també a la participació del territori s’ha pogut garantir l’accés a les pistes d’esquí amb unes condicions que no s’havien pogut en altres anys anteriors.  I ha assegurat que cal seguir treballant per garantir la mateixa qualitat de connectivitat en tecnologies com a la resta del territori.
 
L’estada del president a la Vall de Boí ha continuat amb la visita a l’estació d’esquí de Boí i amb la reunió que ha tingut en el decurs d’un dinar amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, l’ACEM, que s’ha celebrat al ressort de l’estació.
 
La trobada que ha mantingut el president amb els màxims representants de l’ACEM , encapçalats pel seu president, Aureli Bisbe, ha servit per conèixer l’estat del sector i també per posar en relleu la importància de les activitats que es fan a les comarques de muntanya. A la sessió de treball també hi han participat els consellers de Territori i Sostenibilitat i d'Empresa i Coneixement, Josep Rull i Jordi Baiget, respectivament; la delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i l'Aran, Maria Rosa Amoròs; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director de Polítiques de Muntanya, Albert Alins.
 
Aquesta tarda el president ha visitat l’església de Sant Climent de Taüll i el maping que s’hi projecta.

1  

Imatges

Foto de la visita

Foto de la visita 346