Jané als Bombers: "No perdin mai aquesta filosofia d'ajut als altres perquè necessitem els millors per reaccionar davant situacions excepcionals"

El conseller ha presidit l'acte de lliurament de diplomes del Curs de Formació Bàsica per a Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments

query_builder   8 març 2017 11:11

event_note Nota de premsa

Jané als Bombers: "No perdin mai aquesta filosofia d'ajut als altres perquè necessitem els millors per reaccionar davant situacions excepcionals"

El conseller ha presidit l'acte de lliurament de diplomes del Curs de Formació Bàsica per a Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments

  • Un cop finalitzat el curs, els 59 alumnes hauran de superar una darrera fase de pràctiques en un parc de bombers de la ciutat de Barcelona
foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit aquest matí l’acte de lliurament de diplomes del Curs de Formació Bàsica per a Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte, que ha tingut lloc al Departament d’Interior, ha comptat amb la presència del comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, el secretari general d’Interior, Cèsar Puig,  la directora de l’ISPC, Annabel Marcos, el gerent de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Samsó,  el director de l'Escola de Bombers i Protecció Civil, Josep Mª Juncosa, entre d’altres comandaments i autoritats.
 
El conseller ha felicitat els 59 alumnes que han superat el curs i els ha transmès “el meu sentiment d’agraïment cap als nous servidors públics, que avui Dia de Sant Joan de Déu, del Patró dels Bombers, reben els seus diplomes que els acrediten com a bombers en pràctiques”.
 
Jané ha recordat que “Sant Joan de Déu va ser una persona que es va dedicar als altres i per això és el patró dels malalts, dels hospitals i dels bombers, que són un col·lectiu destinat a ajudar als que pateixen”.
 
El titular d’Interior ha finalitzat el seu parlament demanant als futurs bombers que “no perdin mai aquesta filosofia d’ajut als altres perquè necessitem els millors, per reaccionar davant situacions excepcionals”.
 
Per la seva part, el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha destacat que “tots vostès han estat formats en una institució d’altíssim nivell internacional, com és l’ISPC. Però aquí no acaba la seva formació”. “Un professional no acaba mai de formar-se –ha insistit- és responsabilitat de cadascú estar al màxim nivell de professionalitat”.
 
El curs de Formació Bàsica dels Bombers, va començar el passat 12 de setembre a les instal·lacions de l’ISPC, i ha finalitzat avui. Els alumnes han cursat un total de  700 hores de les quals 610 han estat presencials i 90 s’han destinat a l’aprenentatge en línia. Durant el curs s’han combinat les sessions teòriques a l’aula (40%) amb les sessions pràctiques en diferents espais(60%).
 
Els alumnes d’aquesta convocatòria tenen una mitjana d’edat de 33 anys i provenen majoritàriament de la província de Barcelona (62%), seguits de les de Girona (16%) i Lleida (13%), Tarragona és la província menys representada pel que fa al nombre d’alumnes (9%). (Adjuntem dossier amb dades de procedència de l’alumnat)
 
Una vegada finalitzat el curs els aspirants hauran de superar una darrera fase de 6 mesos de pràctiques en un parc de Bombers de la ciutat de Barcelona. Superada aquesta fase, els aspirants rebran el nomenament definitiu.
 
Actualment la plantilla de Bombers de Barcelona és d’uns 600 efectius i quan finalitzi aquest curs, gairebé un 75% dels bombers de la ciutat de Barcelona hauran passat per l’ISPC, en les diferents modalitats de curs de formació bàsica.

1  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 3302