Meritxell Ruiz: "La immersió és un mètode educatiu i un model pedagògic, no és ideologia"

query_builder   9 març 2017 10:57

event_note Nota de premsa

Meritxell Ruiz: "La immersió és un mètode educatiu i un model pedagògic, no és ideologia"

 
  • Així ho ha expressat la titular d’Ensenyament en seu parlamentària aquest matí, en què també ha destacat que “a Catalunya hem fet de la llengua no un instrument de divisió sinó de cohesió i de convivència”
 
  • Ruiz: “El govern espanyol ha provocat tant que té tota la comunitat educativa en contra, la catalana i fins i tot l’espanyola”
 
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat “la immersió és un mètode educatiu i un model pedagògic, no és ideologia”. En aquest sentit, ha manifestat que “ens ha permès superar molts canvis demogràfics i socioculturals de les successives onades migratòries, l’escola catalana ha fet un gran esforç humà i material”. “A Catalunya hem fet de la llengua no un instrument de divisió, sinó de cohesió i de convivència”, ha afegit. Així ho ha expressat la titular d’Ensenyament en seu parlamentària aquest matí, en resposta a una interpel·lació de Ciutadans.
 
La consellera d’Ensenyament ha subratllat durant la seva intervenció que “no es tracta d’hores sinó d’aprenentatges: l’alumne no només té l’entorn escolar, sinó que té un entorn familiar, social, on aprèn i utilitza diferents llengües, en què és dominant el castellà”.  Ruiz s’ha referit també al darrer informe de política lingüística:  “el 40% de la població no sap escriure català i el 20% no el sap parlar, fins i tot tenim municipis on el 50% de la població no té capacitat de parlar català”. Per tant, “hem de reforçar la immersió per garantir la igualtat dels fills d’aquestes famílies” ha dit Ruiz.
 
Meritxell Ruiz ha expressat, en relació a la vaga d’avui contra la Lomce, que “el govern espanyol ha provocat tant, que té tota la comunitat educativa en contra, la catalana, i fins i tot l’espanyola”. “Durant molts segles hem patit molt com a societat, el darrer cop amb el tracte que fa la Lomce a la llengua catalana, quan ha estat un element de cohesió, ascensió social i progrés, per això seguirem defensat el model d’escola catalana i el reforçarem”, ha dit la titular d’Ensenyament.
 
Ruiz també ha recordat que en les darreres proves del ministeri, “les comunicats que tenen dues llengües, com Galícia i el País Basc, estan bastant per sota de la mitjana de coneixement de castellà que té Catalunya” i que la immersió garanteix el domini del català i del castellà per part dels alumnes un cop finalitzada l’etapa obligatòria. “L’escola és un dels pilars fonamentals de la societat perquè forma i prepara els futurs ciutadans, i el coneixement es fonamenta a través de la llengua i el català és part de la nostra identitat a Catalunya”, ha conclòs la titular d’Ensenyament.
 
 
9 de març de 2017