Més de 100.000 alumnes participen a les Proves Cangur per estimular l'aprenentatge de les matemàtiques

S'han inscrit un total de 1.776 centres educatius de tot Catalunya, i s'ha augmentat la participació en un 6% respecte a l'edició de l'any passat

query_builder   16 març 2017 18:28

event_note Nota de premsa

Més de 100.000 alumnes participen a les Proves Cangur per estimular l'aprenentatge de les matemàtiques

S'han inscrit un total de 1.776 centres educatius de tot Catalunya, i s'ha augmentat la participació en un 6% respecte a l'edició de l'any passat

 

Un total de 106.800 alumnes participaran avui a les Proves Cangur de resolució de problemes matemàtics. Aquests, provinents de 1.776 centres educatius de tot Catalunya, es classifiquen en tres categories:
-       Cangur primària (5è i 6è de primària): hi participaran 27.500 alumnes provinents de 431 centres
-       Cangur 123 (1r, 2n i 3r d’ESO): hi participaran 58.800 alumnes provinents de 654 centres
-       Cangur dels grans (4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat): hi participaran 20.500 alumnes provinents de 691 centres
 
La prova Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques -que forma part de l’Institut d’Estudis Catalans- amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre els alumnes.
 
Les proves es realitzaran al propi centre, mentre que el tercer grup la realitzaran a 27 seus universitàries i centres institucionals i a 80 centres de secundària que acolliran alumnat d’altres centres. La resta d’alumnes d’aquesta categoria les faran al propi institut.
 
La convocatòria consisteix en una prova d’entre 20 i 30 reptes matemàtics –en funció de l’edat-, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara l'associació Le Kangourou sans Frontières  en una reunió internacional, que enguany s’ha dut a terme a Suècia i que engloba més de 40 països. A partir d’aquí, els diferents països tradueixen els enunciats per al seu territori i es realitza la prova en un mateix dia per a tots els alumnes.
 
Els premis Cangur van néixer a Catalunya l’any 1996 per als territoris de parla catalana, seguint l’exemple de Kangorou, un joc de Matemàtiques creat el 1991 a França que s’inspirava en el model del concurs nacional d'Austràlia (d'aquí el seu nom). Aquest model francès s'ha propagat a través de l'Associació Cangur sense Fronteres (Kangourou Sans Frontières), creada el 1995, i actualment s’ha estès a 49 països i  reuneix més de 6 milions d’alumnes inscrits, segons dades de la mateixa organització.
 
 
16 de març de 2017