Rècord de participació dels vins i caves catalans en la fira Prowein d'Alemanya

Un centenar de cellers elaboradors de vins i caves assistiran sota el paraigües de la marca Catalunya

query_builder   17 març 2017 16:33

event_note Nota de premsa

Rècord de participació dels vins i caves catalans en la fira Prowein d'Alemanya

Un centenar de cellers elaboradors de vins i caves assistiran sota el paraigües de la marca Catalunya

Alemanya lidera les importacions de vins i caves catalans, amb una demanda creixent

Un total de 99 cellers elaboradors de vins i caves de les 12 denominacions d’origen reconegudes a Catalunya, a més de 5 entitats sectorials, es presenten en aquesta XXIV edició de la fira Prowein d’Alemanya, que té lloc del 19 al 21 de març, a Düsseldorf.  La participació d’empreses catalanes que assisteixen a la fira sota el paraigües de la marca Catalunya, i amb el suport Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  a través de l’empresa pública PRODECA,  és un 14% superior a la de l’any passat.
 
El director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí, i el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, acompanyaran les empreses que compten, amb l’estand de Catalunya, d’una plataforma per a establir i consolidar contactes comercials.
 
Prowein, la fira vinícola més prestigiosa d’Europa, rebrà al voltant de 56 mil compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els 6.257 expositors presents en aquesta edició.
 

El potencial del sector vitivinícola català

Els principals països destinataris d’ampolles de vi català, en relació amb el volum total comercialitzat al mercat internacional són: Regne Unit (13,45%), Alemanya (11,42%), Països Baixos (11,33%), i EUA (6,62%). Alemanya és el segon destí d’exportació en volum de vi de Catalunya, però és el primer mercat en valor. Es tracta d’un mercat on la tendència del consumidor en els últims anys rau en la qualitat respecte de la quantitat, amb un consum per càpita de 24,84 litres/any.
 
Les xifres

Els cellers catalans van comercialitzar l’any 2015 un total de 105,15 milions d’ampolles de vi per un valor de 304,07 milions d’euros. El sector vitivinícola integra 8.623 viticultors i 609 cellers elaboradors, que conreen una superfície de 43.000 hectàrees.
 
Pel que fa al comerç exterior, Catalunya exporta el 43,73% de la seva producció de vi en volum i el 42,94% en valor a més de 140 destinacions, sobretot d'Europa (71,41), Amèrica (16,72%), i Àsia (9,67%).
 
Pel que fa al tipus de vi al mercat internacional, el 57,81% de vi comercialitzat és vi negre i el 34,63% és vi blanc, seguit del vi rosat, amb un 6,37%. El vi escumós de qualitat, el d’agulla, el de licor i el de raïm sobre madurat representen cadascun d’ells menys de l’1% del volum.
 
Concurs Internacional de Vins Gilbert & Gaillard Catalunya 2017
 
Entre les activitats de la fira de Prowein d’Alemanya, es durà a terme l’entrega de medalles del Concurs Internacional de Vins Gilbert & Gaillard Catalunya 2017, organitzat per l’INCAVI, l’Institut del Cava, i l’Associació Vinícola Catalana (AVC).
 
Enguany s’hi ha presentat 106 cellers en representació de totes les DO catalanes amb un total 352 referències tastades per l’equip format per el seu fundador François Gilbert, el redactor en cap Sylvain Patard, i l’enòloga critica de vins Evelyn Israel.
 
L’equip de Gilbert & Gaillard va efectuar una estada a Catalunya, del  20 al 24 de febrer, per realitzar el tast de les referències presentades i també per a conèixer in situ l’estat de les diverses DO del territori català.
 
Gilbert & Gaillard Multimèdia és un grup d’origen francès amb més de 25 anys de trajectòria, està especialitzada en la difusió i qualificació del vi, i any rere any realitza les seves degustacions a nivell mundial en els 5 continents. I Catalunya ha estat triada Aquest any 2017, I per segona vegada, com la regió vitivinícola per al desenvolupament exclusiu de la degustació. La revista és la segona més important al món en la matèria amb 167.000 exemplars distribuïts per cada edició.
 
 
(S’adjunta un document amb les 99 empreses de les 12 denominacions d’origen representades i les 5 entitats participants sota el paraigües de la marca Catalunya)
 
Més informació: www.prodeca.cat  |  +34 93 552 48
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Relació de participants sota el paraigües de la marca Catalunya

Relació de participants sota el paraigües de la marca Catalunya
PDF | 252