LABO

Els usuaris de les biblioteques disposen d'una app que els informarà de la ubicació i els horaris dels centres

Es pot descarregar de manera gratuïta i dona en temps real les dades bàsiques de més de 500 biblioteques

query_builder   23 març 2017 13:00

event_note Nota de premsa

Els usuaris de les biblioteques disposen d'una app que els informarà de la ubicació i els horaris dels centres

Es pot descarregar de manera gratuïta i dona en temps real les dades bàsiques de més de 500 biblioteques

Logo APP
Els usuaris de les biblioteques, en especial els estudiants, disposen ja d’una aplicació per a dispositius mòbils, Bib@prop, per estar informats en tot moment de la ubicació i els horaris dels centres de lectura disponibles a tot Catalunya.
 
La nova app, creada conjuntament per les biblioteques públiques i universitàries de Catalunya, es pot descarregar de forma gratuïta i dóna en temps real les dades bàsiques de més de 500 biblioteques i sales d'estudi de tot el país, per la qual cosa permet localitzar la més propera a la ubicació de cada usuari.

El projecte anirà incrementant la seva oferta de geolocalitzacions d’equipaments i instal·lacions per a estudiar, a mesura que s’hi vagin incorporant més biblioteques i sales d’estudi que habiliten els ajuntaments, universitats, associacions i col·legis. La nova eina està pensada per a ser molt útil, sobretot en èpoques d'examen, quan s’ha comprovat que hi ha una alta demanda d'aquests espais d'estudi.

Bib@prop és una iniciativa sorgida en el marc del projecte de col·laboració LABO entre biblioteques públiques i universitàries de Catalunya. Les institucions que han col·laborat en el projecte són: el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Biblioteques de Barcelona, i biblioteques universitàries de la UB, UAB, UdG, UOC, URV, UVic i UPC que ha estat el responsable tecnològic d’aquesta aplicació.
 
La nova app, ja és disponible (via Play Store) per a dispositius amb Android, i en breu serà  al mercat (via Apple iTunes) per a  dispositius amb sistema operatiu iOS. L’aplicació té previst entrar en funcionament d’aquí a pocs dies, a principis d’abril del mes vinent. 
      
L'enllaç de descàrrega de Bib@prop es:  https://goo.gl/qZ2zCc