Pietat

President Puigdemont: "Les decisions que prenguem han de tenir una mirada llunyana i buscar el benefici de les futures generacions"

query_builder   23 març 2017 21:35

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Les decisions que prenguem han de tenir una mirada llunyana i buscar el benefici de les futures generacions"

  • El cap del Govern ha presidit aquest vespre la presentació de la restauració de “La Pietat Desclà”, a la Catedral de Barcelona
  • El procés de restauració d’aquesta obra mestra del pintor Bartolomé Bermejo ha estat possible gràcies al mecenatge de la Fundació del Banc de Sabadell
Presentació La Pietat Desclà
El president Puigdemont amb la resta d'autoritats en la presentació de l'obra, al Museu de la Catedral
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquest vespre, a la Catedral de Barcelona, l’acte de presentació de la restauració de “La Pietat Desplà”, una de les obres mestres del pintor Bartolomé Bermejo, i que ha comptat amb el mecenatge de la Fundació Banc de Sabadell. Pel cap del Govern, aquesta peça d’art demostra “que som un país que té coses per aportar al món, i ja al segle XV vam voler, a través de l’art, millorar la civilització”.
 
L’obra data de 1490 i va ser encarregada per l’ardiaca major i 44è president de la Generalitat Lluís Desplà. És aquesta decisió que el president Puigdemont ha volgut posar en relleu perquè va ser la idea “no d’un polític sinó d’un home d’Estat, que va pensar a llarg termini, perquè avui en dia, molt segles després, puguem gaudir d’aquesta obra d’un gran pintor”.
 
Per a Carles Puigdemont, “aquesta és una bona lliçó per al futur, que les decisions que prenguem tinguin una mirada llunyana, que no vagin a buscar el benefici de les properes eleccions sinó que, sobretot, vagin a beneficiar generacions que potser no veurem mai, però que un dia es reuniran per poder-nos agrair la decisió que van prendre uns avantpassats amb sàvia intel·ligència”.
 
El cap de l’Executiu ha agraït “profundament la suma d’esforços generosos perquè el patrimoni del país es preservi i es posi al servei de la comunitat”, i en aquest sentit ha felicitat la Fundació del Banc Sabadell per fer possible la restauració de “La Pietat Desplà” i  la Catedral per “haver custodiat aquest tresor durant segles”.
 
En el decurs de l'acte de presentació han intervingut també el canonge degà del Capítol de la Catedral, Mn. Joan Guiteras; l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella; i el president del Banc Sabadell, Josep Oliu.
 
La restauració de l’obra s’ha dut a terme gràcies al mecenatge de la Fundació Banc de Sabadell, qui també ha editat un llibre i un documental, on es recullen els detalls d’aquest procés, que ha tingut una durada de dos anys. Els treballs han anat a càrrec d’Ana Ordoñez, amb la col·laboració de Mariana Kahlo, restauradores de la Catedral de Barcelona.
 
 
 

1  

Imatges

Restauració "La Pietat Desclà"

Restauració "La Pietat Desclà" 1853