Saló Futura

El director general d'Universitats destaca "l'alt nivell d'internacionalització" dels màsters i postgraus de les universitats catalanes

Josep Pallarès inaugura la 14a edició del Saló Futura, que fins demà reuneix 60 expositors

query_builder   24 març 2017 12:44

event_note Nota de premsa

El director general d'Universitats destaca "l'alt nivell d'internacionalització" dels màsters i postgraus de les universitats catalanes

Josep Pallarès inaugura la 14a edició del Saló Futura, que fins demà reuneix 60 expositors

  • Més d’un 40% dels màsters interuniversitaris s’imparteixen en coordinació amb universitats estrangeres
  • La presència d’estudiants estrangers es consolida en el 27% del total d’alumnes matriculats
Saló Futura
 
El director general d’Universitats, Josep Pallarès, ha posat avui en valor “l’alt nivell d’internacionalització" de l’oferta de màsters i postgraus que les universitats catalanes presenten, fins demà, al Saló Futura. Pallarès ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la 14a edició d’aquest saló, que reuneix 60 expositors entre universitats públiques i privades, escoles de negocis, centres de formació contínua i col·legis professionals que presenten l’oferta de màsters i postgraus per al curs vinent.
 
Després de visitar els estands de les universitats catalanes, Pallarès ha recalcat que l’oferta de màsters i postgraus està en la línia de “vincular la formació amb el futur, d’acord amb l’estratègia Europa 2020 i l’objectiu de transformar l’economia en un sistema basat en el coneixement”.
 
El director general d’Universitats també ha destacat diversos indicadors d’internacionalització com que “més del 40% dels màsters interuniversitaris s’imparteixen en coordinació amb alguna universitat estrangera”. Concretament, Pallarès s'ha referit al programa Erasmus Mundus que amplia l'oferta fins a 30 màsters que les universitats catalanes ofereixen en col·laboració, com a minim, de dues universitats estrangeres.
 
A més, Pallarès ha detallat que la proporció de la docència que s’imparteix en una tercera llengua al curs 2015-2016 es manté estable al voltant del 20%. Pel que fa a la matriculació d’alumnes estrangers en aquests estudis, “es consolida amb un 27% del total dels estudiants matriculats”, ha concretat Pallarès.
 
Pel que fa als àmbits professionals, Josep Pallarès ha destacat el fet que molts dels nous màsters i postgraus es focalitzin “al voltant de les noves tecnologies de l’era digital, com ara aplicacions de geolocalització, sistemes aeris no tripulats o gestió de Big Data”.
 
Per al pròxim curs 2017-2018, s’han aprovat inicialment 46 noves titulacions que estan subjectes a la verificació corresponent i l’exigència d’assolir un nombre mínim d’estudiants. El llistat de noves titulacions correspon a les demandes realitzades per les universitats i encara està pendent de la ratificació per part de la Junta del CIC que se celebrarà el pròxim 29 de març.

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 3673

Fotografia 2

Fotografia 2 3141

Fotografia 3

Fotografia 3 3155

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 61