Nano

El Govern i l'Ajuntament de Freginals homenatgen a les víctimes de l'accident de Freginals

query_builder   24 març 2017 14:25

event_note Nota de premsa

El Govern i l'Ajuntament de Freginals homenatgen a les víctimes de l'accident de Freginals

  • Els consellers Jané i Rull, acompanyats de l’alcalde de Freginals, Josep Roncero, han presidit l’homenatge
El conseller d'Interior, Jordi Jané, durant la seva intervenció
El conseller d'Interior, Jordi Jané, durant la seva intervenció
El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyats de l’alcalde de Freginals, Josep Roncero, han presidit avui l’homenatge en record de les víctimes de l’accident de trànsit de Freginals del 20 de març de 2016.
 
El conseller ha destacat que "ser avui aquí no es fàcil". “Ens vam posar al costat de les famílies intentant fer més fàcil el moment més difícil de la seva vida”. ”És una de les experiències més dures que he viscut" ha expressat.
 
Jané ha agraït la tasca de tots els cossos de seguretat que van participar en l'accident i acompanyant als familiars, “també van ser moments duríssims per tots ells” ha dit. “Tot plegat ens esperona a dir que no ens quedarem impassibles davant el que va passar, de tots els accidents se n’aprèn i des del Govern estem treballant perquè accidents com aquest no es tornin a repetir” ha afegit.
 
Monòlit en memòria de les 13 víctimes
Monòlit en memòria de les 13 víctimes de l'accident
Per la seva part l’alcalde de Freginals ha manifestat que “adquirim el ferm compromís de mantenir la dignitat d’aquest lloc i acompanyar els familiars per sempre en el seu dolor”. Freginals els rebrà al llarg dels anys amb els braços ben oberts”.
 
Constanza Scarascia, germana d’una de les víctimes, ha dit que “avui em sento la germana de totes les noies que ens van deixar a l’accident. Vull agrair l’efecte que ens heu demostrat a nosaltres i a les nostres noies”.
 
Al llarg de l’acte s’ha fet una ofrena floral davant del monòlit en memòria de les 13 víctimes acompanyada per la interpretació musical amb oboè de la Sra. Núria Fernández.
 
L’acte d’homenatge també ha comptat amb la presència dels cònsols dels països originaris de les víctimes, familiars d’aquestes, representants dels cossos d’emergències que van actuar el dia del sinistre entre d’altres autoritats.

2  

Imatges

Foto del conseller Jané durant la seva intervenció

Foto del conseller Jané durant la seva intervenció 23

Foto del monòlit en memòria de les víctimes

Foto del monòlit en memòria de les víctimes 177