El conseller d'Interior, Jordi Jané, presideix la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista

Ha anunciat que demà dijous els Mossos d'Esquadra participaran a Madrid en la reunió de valoració del risc d'amenaça terrorista

query_builder   29 març 2017 13:46

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior, Jordi Jané, presideix la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista

Ha anunciat que demà dijous els Mossos d'Esquadra participaran a Madrid en la reunió de valoració del risc d'amenaça terrorista•    El titular d’Interior ha felicitat als Mossos d’Esquadra per la detenció de dues persones a  Roda de Ter que presumptament promovien la captació de persones amb consignes gihadistes
Foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit la reunió del Gabinet de Coordinació  Antiterrorista que avui s’ha celebrat al Departament d’Interior. Jané ha repassat la situació a Catalunya pel que fa a l’amenaça terrorista després de l’últim atemptat de Londres i també arran de les últimes detencions realitzades pels Mossos d’Esquadra a Roda de Ter.
 
La reunió ha durat dues hores i s’ha fet balanç dels diferents dispositius preventius realitzats pels Mossos d’Esquadra inclosos en el Pla Operatiu Específic Antiterrorista (POEA) els darrers mesos.
 
En el darrer any, des del març del 2016 al febrer del 2017, els Mossos d’Esquadra han dedicat un  32% del patrullatge preventiu a tot Catalunya a tasques del pla antiterrorista, un percentatge que augmenta significativament a la Regió Metropolitana Sud, situant-se en un 42%, tenint en compte el reforç que va suposar el Mobile World Congres. Recordem que el nivell d’alerta antiterrorista de 4 sobre 5 en el que ens trobem suposa dedicar un mínim del 20% al patrullatge preventiu, quantitat que se supera amb escreix.
 
A part de les hores dedicades al Patrullatge preventiu, el conseller també ha posat en valor la inversió que s’està fent en material de protecció per fer front a la nova amenaça terrorista. “Ara estem més preparats” ha assegurat el conseller durant la reunió. El titular d’Interior també ha constatat que  cada vegada es produeixen més atacs de terrorisme individual a Europa i això fa que siguin necessaris els projectes de Detecció de Radicalització Islamista, els anomenats PRODERAI.
 
Precisament gràcies a la tasca d’aquest Pla amb les policies locals es va poder detectar i detenir a dues persones que presumptament utilitzaven les xarxes socials per incitar a cometre actes terroristes i promovien la captació de persones amb consignes gihadistes. Precisament aquests dos detinguts es troben en presó preventiva i tota la informació i material que se’ls va intervenir està a disposició de l’Audiència Nacional.
 
El conseller d’Interior també ha explicat que demà un equip de la Comissaria General d’Informació del Cos de Mossos d’Esquadra participarà en la reunió de valoració del risc d’amenaça terrorista que se celebrarà a Madrid i ha aprofitat per remarcar que existeix una comunicació directe amb el Ministeri de l’Interior en aquests temes, que han de permetre la reunió de la Junta de Seguretat el més aviat possible. La Junta que no se celebra des del 2009, ha de permetre entre d’altres la integració dels Mossos d’Esquadra al CITCO (Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i Crim Organitzat).
 
 
Hi ha imatges disponibles al servidor FTP dels Mossos d’Esquadra (http://sftpinterior.gencat.cat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Imatges

FOTO

FOTO 3104