El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva 20a edició descobrint nous espais del Recinte Modernista de Sant Pau

MODA

El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva 20a edició descobrint nous espais del Recinte Modernista de Sant Pau

Del 26 al 30 de juny, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'edició d'estiu de la passarel·la, on creadors i marques de moda presentaran les seves noves col·leccions

query_builder   31 març 2017 00:18

event_note Nota de premsa

MODA

El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva 20a edició descobrint nous espais del Recinte Modernista de Sant Pau

Del 26 al 30 de juny, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'edició d'estiu de la passarel·la, on creadors i marques de moda presentaran les seves noves col·leccions

Foto portalada Recinte Modernista Sant Pau
Foto portalada Recinte Modernista Sant Pau
                           

·        La passarel·la catalana, que ja va escollir aquest emplaçament l’estiu de 2014, ha volgut tornar a aquest espai coincidint amb la celebració de la seva 20a edició, un cop completada la rehabilitació i recuperació del conjunt arquitectònic
 
·        Dilluns vinent, 3 d’abril, s’obre la convocatòria adreçada a dissenyadors i marques per participar en la propera edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Així mateix, en la primera quinzena d’abril, es publicaran les bases per participar al Fashion Market Place del certamen. Es podran consultar al web www.ccam.cat
 
 
El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva 20a edició descobrint nous espais del Recinte Modernista de Sant Pau. Del 26 al 30 de juny, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l’edició d’estiu de la passarel•la, on creadors i marques de moda presentaran les seves noves col•leccions.
 
La passarel•la catalana, que ja va escollir aquest emplaçament l’estiu de 2014, ha volgut tornar-hi coincidint amb la celebració de la seva 20a edició. D’aquesta manera, el certamen de moda vol tornar a posar en valor aquesta joia del modernisme català, un cop completada la recuperació i restauració del conjunt arquitectònic. Així, en la propera edició, el 080 Barcelona Fashion ocuparà pavellons i espais que fa tres anys no estaven encara oberts al públic.
 
El 080 Barcelona Fashion és el certamen de moda que impulsa la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Amb aquesta iniciativa, el govern de la Generalitat vol posar en valor dos importants actius: d’una banda, la tradició de la indústria tèxtil a Catalunya, i d’una altra, el prestigi de Catalunya, i sobretot de la capital, Barcelona, com a pol de talent del disseny i de la moda.
 
Conscients de la importància del sector tèxtil-moda català, l’objectiu de la Generalitat és consolidar Catalunya com a referent de la generació i projecció del disseny de moda, contribuir a la internacionalització i alhora a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunya.
 
 
Recinte Modernista de Sant Pau
 
Inaugurat al 1930 i després de prop de 30 anys de construcció, aquest equipament, obra de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, va acollir durant prop un segle les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Amb el trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, i després d’un ambiciós projecte de rehabilitació, s’ha recuperat el valor patrimonial i artístic del Recinte Modernista de Sant Pau.
 
Actualment, el Recinte Modernista —propietat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau— ha esdevingut un nou espai de referència de la ciutat de Barcelona en el qual hi conviuen la història i la innovació. Sant Pau acull un centre de coneixement format per institucions capdavanteres en els àmbits de la sostenibilitat, la salut i l’educació, entre d’altres. Aquestes organitzacions desenvolupen al Recinte Modernista els seus propis programes i projectes, i també emprenen iniciatives conjuntes amb l’objectiu d’aportar respostes als reptes de la societat del segle XXI.
 
D’altra banda, la restauració dels pavellons modernistes, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, també ha permès desenvolupar un programa cultural que té com a objectiu principal la posada en valor d’aquest tresor del modernisme europeu. La figura de Lluís Domènech i Montaner i la seva aportació al moviment modernista, així com el valor patrimonial i institucional de Sant Pau i la seva aportació a la medicina en són les peces clau.
 
 


Dilluns s’obre la convocatòria per desfilar en la propera passarel·la 080 Barcelona Fashion
 
Dilluns vinent, 3 d’abril, s’obre la convocatòria adreçada a dissenyadors i marques de moda per desfilar en la propera edició de la passarel•la 080 Barcelona Fashion. Les bases per presentar les candidatures es podran consultar al web www.ccam.cat.
 
Així mateix, en la primera quinzena d’abril també es publicaran les bases adreçades a creadors i marques de moda per participar amb botigues efímeres, en el Fashion Market Place de la propera edició 080 Barcelona Fashion. Les bases es podran consultar també  en el web www.ccam.cat.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat
 

1  

Imatges

Foto portalada Recinte Modernista Sant Pau

Foto portalada Recinte Modernista Sant Pau 897