Recepció

Neus Munté: "A través de l'esport formem millors persones i construïm un país millor"

La consellera de la Presidència rep al Palau de la Generalitat els membres de la Federació Europea d'Hoquei

query_builder   31 març 2017 20:22

event_note Nota de premsa

Neus Munté: "A través de l'esport formem millors persones i construïm un país millor"

La consellera de la Presidència rep al Palau de la Generalitat els membres de la Federació Europea d'Hoquei

  • Munté destaca que Catalunya ”ha estat i és una potencia europea i mundial en hoquei”
Recepció
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha ofert aquesta tarda una recepció als membres de la Federació Europea d’Hoquei al Palau de la Generalitat. Acompanyada del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la consellera Munté ha donat la benvinguda a la presidenta, Marijke Fleuren, i a la resta de membres de la Federació Europea d’Hoquei.
 
Munté ha desitjat als assistents que aquesta visita a Catalunya els permeti "copsar la diversitat i la vitalitat del nostre país, la nostra riquesa cultural, la nostra llengua pròpia i algunes de les nostres tradicions, així com la nostra determinació de construir un país millor i més lliure”.
 
La consellera ha destacat que “l’esport té un pes molt important en la societat catalana, perquè implica importants beneficis de projecció internacional, socials i també econòmics” i ha recordat que “Catalunya ha estat i és una potencia europea i mundial en hoquei”, i aquest és un esport “molt arrelat en alguns indrets del nostre territori, alguns municipis on es diu que els nens i les nenes neixen amb un stick sota el braç”.
 
Munté ha destacat també que a nivell directiu “hi ha catalans liderant el rumb de l’Hoquei mundial”, i s’ha referit a Leandro Negre, president d’honor de la Federació Internacional; Jordi Alcover, vicepresident de la Federació  Europea; Santi Deó, president de la Federació Espanyola i, el president de la Federació Catalana, Narcís Carrió.
 
La consellera ha lamentat que “encara no hem pogut fer realitat el nostre somni nacional, la nostra justa reivindicació de competir amb seleccions catalanes  reconegudes internacionalment”, però ha afirmat que “aquesta és una ambició de país per la que fa temps que treballem i lluitem, que esperem en breu sigui un fet per a totes les nostres disciplines esportives”.
 
Neus Munté ha destacat las importància de l’esport com a “eina de cohesió” i el seu paper de “transmissor de valors” i, en aquest sentit, ha afirmat que des del Govern de Catalunya “considerem l’esport un element bàsic en la formació i educació dels nostres infants i joves. A través de l’esport formem millors persones i construïm un país millor”.