_

El Govern de la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament impulsen la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament

Es crea un grup de treball conjunt entre les tres administracions

query_builder   3 abril 2017 12:12

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament impulsen la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament

Es crea un grup de treball conjunt entre les tres administracions


  • El Govern català ja va crear al juny de l'any passat una comissió interdepartamental per coordinar l’assoliment d’aquest objectiu
El conseller, la ministra i l'alcaldessa, aquest matí.
El conseller de Salut, Antoni Comín i el secretari general de Salut, Albert Serra, juntament amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’han reunit aquest mati per impulsar la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA).
 
El 28 de juny de l’any passat, el Govern ja va aprovar crear una comissió encarregada d’impulsar aquesta candidatura, i va comptar en ella amb responsables dels departaments de la Vicepresidència, i d’Economia i Hisenda; de Salut; d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència; i d’Empresa i Coneixement. Posteriorment, el 22 de juliol, després del consell de ministres, el govern de l’Estat es va comprometre a treballar coordinadament perquè Barcelona pugui ser la seu de l’Agència. El mateix president del govern d'Espanya ja va  anunciar també el seu suport total i absolut a la candidatura de Barcelona.
 
Barcelona compleix els requisits que es demanen per donar resposta a les necessitats de l’Agència, en termes de connectivitat, comunicacions, transports, infraestructures, així com pels prop de 900 professionals que hi treballen.
 
A més, Barcelona ubica en el seu entorn nombroses empreses del sector i una part molt representativa de la industria farmacèutica estatal. La industria farmacèutica és, precisament, un dels principals actius de la indústria catalana i motor d’R+D+I, a més de ser generadora directa e indirecta de llocs de treball per a prop de 21.200 persones. Per tant, Barcelona reuneix totes les condicions per a ser-ho.
 
L’elecció de l’Agència Europea del Medicament a Barcelona serà un reforç important pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat, i per tant per Catalunya i per a l’Estat. Al voltant de l’agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també podrien implantar-se, acompanyant a l’Agència, a la ciutat que l’acull. A més, l’Agencia rep més de 40.000 visites anuals.
 
La creació de l‘Agència es va iniciar al 1992 i l’estat espanyol, en el marc dels Jocs Olímpics, va presentar la candidatura de Barcelona com a seu, quedant en segon lloc per darrere de Londres.
 
El ‘Brexit’ ha fet que organismes oficials ubicats al Regne Unit, com aquesta agència encarregada de fer una avaluació científica, de supervisió i control de la seguretat dels medicaments a la Unió Europea, hagin de canviar de ciutat. Així, des del passat 29 de març, s’ha iniciat el procés formal de negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i, per tant, ara l’Agència haurà de deixar la ciutat prèvia obertura del període de presentació de candidatures.
 
Generalitat, Estat i Ajuntament estan plenament compromesos amb aquest projecte i treballant conjuntament per aconseguir aquest objectiu.

1  

Imatges

Foto reunió

Foto reunió 1824