El Departament d'Ensenyament promou el programa InnovaFP al Saló Innova Barcelona

És la segona edició que Barcelona organitza aquesta fira, i la primera en què es promociona aquest programa

query_builder   3 maig 2017 16:13

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament promou el programa InnovaFP al Saló Innova Barcelona

És la segona edició que Barcelona organitza aquesta fira, i la primera en què es promociona aquest programa

 
El Departament d'Ensenyament participa entre demà i el 6 de maig al Saló Innova Barcelona, amb l’objectiu de donar a conèixer el Programa d’Innovació i transferència del coneixement, InnovaFP. És la segona edició que Barcelona organitza aquesta fira, i la primera en què es promociona aquest programa.
 
Amb la participació en el saló internacional, es vol donar a conèixer el programa per tal que les empreses i entitats interessades en innovar comptin amb l’FP com un agent més de dinamització de la innovació a Catalunya. Actualment, participen al programa 60 centres de formació professional, i ja s'han realitzat 383 projectes amb 209 empreses, amb la participació de 741 alumnes i 282 professors d’arreu del país.
 
InnovaFP és un programa que potencia la innovació dels centres que imparteixen formació professional, per tal que puguin desenvolupar projectes i transferir el coneixement, en col·laboració amb les empreses o organitzacions properes als centres educatius. Es crea així una xarxa que potencia la transferència de coneixement i que suposa un estímul pels diferents agents: alumnat, professors, centres educatius i organitzacions. 
 
InnovaFP permet formar l’alumnat en la innovació, fet que implica millorar la formació dels futurs treballadors. Alhora, permet, per exemple, que els centres siguin pols de coneixement i es converteixin en referents al territori en aquesta matèria; oferir als alumnes la possibilitat de participar en projectes d’interès i alhora millorar les seves competències; i l’actualització permanent del professorat.