Meritxell Serret encoratja Catalunya a prendre part dels canvis globals als què ha de fer front el sector avícola

La consellera d'Agricultura ha inaugurat avui a Salou el Simposi sobre nutrició avícola més important del món, que se celebrarà entre el 8 i l'11 de maig

query_builder   8 maig 2017 21:16

event_note Nota de premsa

Meritxell Serret encoratja Catalunya a prendre part dels canvis globals als què ha de fer front el sector avícola

La consellera d'Agricultura ha inaugurat avui a Salou el Simposi sobre nutrició avícola més important del món, que se celebrarà entre el 8 i l'11 de maig


  • Reunirà delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de més de 60 països
La consellera Serret en un moment de la inauguració
 
“Catalunya ha de formar part dels canvis que ha d’afrontar la producció avícola mundial” ha dit avui la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a la inauguració de la 21a edició del Simposi Europeu de Nutrició Avícola, l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector.
La consellera ha assegurat que “Europa fa anys que hi treballa i s’ha convertit en un far pel desenvolupament, la innovació de la producció avícola i la seva alimentació”. En aquest sentit,  ha animat a tot els participants del simposi a “profunditzar i avançar conjuntament en aquests i en molts d’altres temes, amb l’objectiu de construir uns sistemes agroalimentaris segurs, saludables, eficients i sostenibles”.
Serret també ha aprofitat per posar en valor el sector avícola català, que  “actualment, produeix el 25% de la carn d’aus de l’Estat en 1.210 explotacions i produeix el 8,6% dels ous. A més, compta amb la presència d’importants empreses punteres a nivell científic i tecnològic per al sector.”
 
Finalment, ha recordat que “l’avicultura va ser el primer sector ramader que va iniciar un procés de desenvolupament industrial intensiu a l’Estat i, de fet, va tenir la ciutat de Reus com un dels seus màxims exponents a mitjans del segle vint. Precisament, la implantació històrica d’aquest sector al territori és un dels motius pels quals l’IRTA ha decidit celebrar aquest simposi a la Costa Daurada”.
 
1.500 assistents, la xifra més alta de totes les edicions celebrades fins ara
 
Més de 1.500 experts en nutrició avícola es trobaran entre el 8 i l’11 de maig a Salou i Vila-seca (Tarragona) amb motiu de la celebració del 21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017), l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector.
El simposi serà al centre de convencions situat a les instal·lacions del complex de Port Aventura, i reunirà delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de més de 60 països. Més del 50% dels assistents són de fora de la Unió Europea. Durant quatre dies, s’han preparat sis sessions de conferències i grups de discussió per als assistents sobre els temes més rellevants en nutrició avícola i d’interès per a científics i la indústria. Es debatrà sobre el consum d'aliment, la termoregulació i l'estrès per calor, estratègies d'alimentació i la salut gastrointestinal, diferents temes centrats en l'alimentació de precisió, l'ús optimitzat dels ingredients dels aliments, i la sostenibilitat en l'alimentació de les aus.
Enguany l’IRTA és l’organitzador de l’ESPN 2017, que se celebra cada dos anys a diferents ciutats des de 1977. En aquesta edició s’espera superar la xifra de 1.500 assistents, la més alta de totes les edicions celebrades fins ara. L’esdeveniment compta amb el suport de 32 empreses patrocinadores i la col·laboració dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 

2  

Imatges

La consellera Meritxell Serret en un moment de la inauguració

La consellera Meritxell Serret en un moment de la inauguració 1182

Lliurament d'obsequis en reconeieament a una vida dedicada a l'avicultura

Lliurament d'obsequis en reconeieament a una vida dedicada a l'avicultura 1921