Venècia

Santi Vila: "Hem encarregat a RCR Arquitectes la proposta del pavelló català a la Biennal d'Arquitectura de Venècia de 2018"

El conseller de Cultura ho ha anunciat avui durant la seva visita a la Biennal d'Art

query_builder   11 maig 2017 13:00

event_note Nota de premsa

Santi Vila: "Hem encarregat a RCR Arquitectes la proposta del pavelló català a la Biennal d'Arquitectura de Venècia de 2018"

El conseller de Cultura ho ha anunciat avui durant la seva visita a la Biennal d'Art

  • L’encàrrec, a través de l’Institut Ramon Llull, està consensuat amb el sector i les institucions, i té lloc la setmana abans que la firma reculli el Premi Pritzker2017 que la distingeix com el millor despatx d’arquitectura del món
Venècia
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat avui a Venècia, durant la seva visita a la Biennal d’Art, que els guanyadors del premi Pritzker d’Arquitectura, el despatx d’Arquitectes RCR d’Olot, seran els encarregats de dissenyar el pavelló català a la Biennal d’Arquitectura de Venècia de l’any vinent.
 
Aquest anunci es produeix una setmana abans que RCR Arquitectes vagi a Tokio a recollir el premi que el distingeix com el millor despatx d’arquitectura del món, i que és considerat en el sector com el premi Nobel del sector. El conseller Vila ha confirmat que el Govern català estarà representat en aquesta cerimònia. 
 
El conseller ha declarat que “una setmana abans que ells recullin el premi, és important tenir consciència que l’Institut Ramon Llull treballa amb la idea que qui ha estat reconegut com el millor despatx del món d’aquest exercici estigui vinculat amb un dels millor aparadors que té l’arquitectura catalana al món, com és la Biennal de Venecià”.
 
Santi Vila ha volgut recordar que “RCR és un despatx que ha sabut ser lliure, ser heterodox  i que té reconeixement planetari, i per tant té molt de sentit que representi i mostri l’arquitectura catalana al món”. Al respecte, el conseller ha assenyalat que l’elecció de RCR “és una decisió consensuada amb el sector, tant amb els col·legis professionals com amb tots els agents implicats, que veuen bé que, excepcionalment, i donada la causa objectiva que suposa l’actual reconeixement internacional, hagin estat ells els escollits per a l’encàrrec de ser els responsables  de la presència catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018”. 
 
L’anunci del conseller de Cultura ha estat fet durant la presentació a Venècia del projecte ‘Catalonia in Venice 2017_La Venezia che non si vede’, un projecte d’Antoni Abad, i comissariat per Mery Cuesta i Roc Parés, amb que Catalunya és present per cinquena vegada consecutiva a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia.
 
El projecte està inclòs dins els Eventi Collaterali de la Biennal i es podrà veure als Cantieri Navali de Castello des d’avui i fins al 26 de novembre d’aquest any. Aquesta creació ha estat escollida per representar Catalunya en un dels escenaris internacionals de major prestigi, per elecció del jurat que va nominar l’Institut Ramon Llull a partir d’un concurs públic. Es basa en un mapejat sonor de la ciutat de Venècia a través de posts sonors que s’enregistren a l’app Blindwiki, a partir de la col·laboració de persones cegues o amb baixa visió.
 
La presentació d’aquest matí ha anat a càrrec de l’artista i dels comissaris, acompanyats del director de l’IRL, Manuel Forcano. Forcano ha afirmat que la presència de Catalunya a la Biennal des del 2009 “és absolutament estratègica”. Per al director de l’IRL, “la proposta d’enguany és alhora agosarada i tremendament sòlida. Subverteix la dinàmica de la Biennal de visites curtes i intenses ja que demana que l’espectador quedi clavat, abduït, per aquesta macroinstal·lació fílmica”.
 
 

2  

Imatges

El conseller de Cultura ha visitat la Biennal d'Art de Venècia

El conseller de Cultura ha visitat la Biennal d'Art de Venècia 892

Santi Vila ha assistit a la presentació del projecte 'Catalonia in Venize2017_La Venezia qche non si vede' d'Antoni Abad

Santi Vila ha assistit a la presentació del projecte 'Catalonia in Venize2017_La Venezia qche non si vede' d'Antoni Abad 891