Jané: "Els ciberatacs demostren que la col·laboració en l'àmbit de la seguretat és cada vegada més necessària"

El conseller d'Interior ho ha afirmat durant la cloenda de la Jornada "El Codi de Bones Pràctiques en Seguretat Privada"

query_builder   15 maig 2017 19:24

event_note Nota de premsa

Jané: "Els ciberatacs demostren que la col·laboració en l'àmbit de la seguretat és cada vegada més necessària"

El conseller d'Interior ho ha afirmat durant la cloenda de la Jornada "El Codi de Bones Pràctiques en Seguretat Privada"

Foto
 
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha fet la cloenda de la Jornada El Codi de Bones Pràctiques en Seguretat Privada, que ha tingut lloc aquest matí a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
 
El conseller ha posat en valor que s’hagi aprovat ja pel Govern el nou Codi de Bones Pràctiques en seguretat privada i ha destacat que ja s’ha posat en marxa amb un seguit de cicles formatius. “El sector de la seguretat privada és complementari al de la seguretat pública, amb aquest codi s’agafa el camí de la professionalització i la dignificació” ha destacat.
 
Jané també s’ha volgut referir als casos aïllats de males pràctiques que es puguin donar en els diferents cossos de seguretat, “en tots els cossos hi pot haver mala praxi però el què és un cas concret i individual no es pot generalitzar”. “Cada cos -ha afegit- ha de disposar de sistemes interns que li donin resposta”. Jané ha donat suport al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona després de la detenció de dos dels seus agents aquest cap de setmana.
 
El titular d’Interior també ha tingut paraules pels atacs informàtics a nivell global d’aquest cap de setmana, “la seguretat és polièdrica i no sabem mai des d’on ens poden arribar els atacs, per tant és bàsica la col·laboració publico-privada i seguir treballant plegats en la ciberdelinqüència”.
 
La Jornada anava adreçada a directors de serveis de seguretat, caps de seguretat privada i guardes de camp i ha servit per explicar-los el codi de bones pràctiques així com els principis ètics d’actuació entre d’altres temes.
 
A l’acte també hi ha assistit el secretari general d’Interior, Cèsar Puig; la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos; el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, i el major cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, entre d’altres autoritats.
 
El Codi de bones pràctiques en seguretat privada
 
Les bones pràctiques del Codi consisteixen en:
 
1. Col·laborar en l’eradicació de pràctiques empresarials intrusives.
2. Col·laborar en l’aplicació de la normativa que els afecti i amb les autoritats de control.
3. Assessorar el client de forma explícita, certa i suficient, sobre les prestacions, característiques, possibilitats i cost del producte o servei que es comercialitza o es presta.
4. Vetllar per l’adequació dels perfils professionals a les necessitats dels serveis requerits.
5. Fer una publicitat objectiva i certa tant pel seu contingut com pels mitjans empleats. No fer publicitat enganyosa ni contrària a la bona fe i no utilitzar mitjans
deslleials en la captació dels clients.
6. Vetllar perquè les seves activitats de seguretat privada es desenvolupin d’acord amb els principis de bon govern, responsabilitat social i qualitat.
7. Promoure la qualificació professional del personal contractat i garantir que es forma en centres inscrits en el registre corresponent, ajustant, en la mesura que sigui possible, la formació als serveis que presta aquest personal.
8. Promoure la formació en el Codi de bones pràctiques en seguretat privada.
9. Establir polítiques corporatives que siguin sensibles a la diversitat, i mecanismes per garantir un bon servei a la ciutadania.
10. Garantir en tot moment un tracte exemplar a la ciutadania en la prestació de serveis de seguretat privada.
11. Garantir en tot moment al personal de seguretat privada, en l’exercici de les seves funcions, els seus drets personals.
12. Promoure mecanismes per afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral del seu personal.
13. Vetllar per la dignificació del sector de la seguretat privada.
14. Vetllar per una rigorosa reserva professional.
15. Promoure la divulgació del contingut d’aquest Codi.