La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona organitzaran al novembre la Conferència Internacional de l''European Forum for Urban Security' sobre seguretat urbana

El Fòrum Europeu per a la seguretat urbana (EFUS) és un organisme que integra 250 autoritats locals i regionals

query_builder   18 maig 2017 19:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona organitzaran al novembre la Conferència Internacional de l''European Forum for Urban Security' sobre seguretat urbana

El Fòrum Europeu per a la seguretat urbana (EFUS) és un organisme que integra 250 autoritats locals i regionals

  • La finalitat del Fòrum és promoure bones pràctiques de prevenció i manteniment de la seguretat en entorns urbans
FOTO
El conseller d’Interior, Jordi Jané, el comissionat de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, i el president del Fòrum Europeu per a la seguretat urbana (EFUS), Willy Demeyer, han signat avui, a la ciutat italiana de Rimini, un protocol de col·laboració per organitzar la conferència internacional “Seguretat, democràcia i ciutats: La coproducció de polítiques de seguretat urbana”, amb la voluntat d’establir una visió de futur  en matèria de prevenció.
 
El conseller Jané ha destacat que els temes que es tractaran durant la conferència són els principals reptes als quals les autoritats públiques s'enfronten cada dia. “El congrés que se celebrarà a Barcelona al novembre situarà Catalunya en el centre d’Europa pel que fa a polítiques de seguretat urbana. És un repte per nosaltres que també aprofitarem per conèixer altres experiències en polítiques de seguretat".

Demà el titular d’Interior participarà en la taula rodona "Recomanacions pel Manifest d’EFUS en la prevenció de la radicalització a nivell local i regional", junt amb l’alcalde de Liège (Bèlgica), Willy Demeyer, i l’alcaldessa adjunta en temes de seguretat de Milà (Itàlia), Carmela Rozza.
 
La conferència, que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona els dies 15, 16 i 17 de novembre de 2017, abordarà el repartiment de responsabilitats entre els diferents nivells de govern (local, regional, nacional i supranacional) així com la progressiva participació del sector privat i de la societat civil, en especial els ciutadans, en les polítiques de seguretat.
 
Amb aquest protocol, Generalitat i Ajuntament de Barcelona es comprometen a organitzar i desenvolupar conjuntament aquesta acte que acollirà al voltant de 800 participants d’arreu del món i també a participar i donar suport a l’equip d’EFUS en la recerca de més canals de finançament.
 
Aquesta conferència internacional s’organitza cada sis anys en una ciutat europea diferent i l’EFUS va escollir la ciutat de Barcelona, on va néixer, per a celebrar el seu 30 aniversari. D’aquesta manera desitja demostrar que les entitats territorials de Catalunya i Barcelona desenvolupen projectes innovadors, basats en la riquesa del seu territori i en la diversitat de la seva població, i contribueix a situar Catalunya i la seva capital Barcelona com a referent en l’esfera europea en matèria de polítiques preventives de seguretat.
 
La darrera Conferència Internacional de l’EFUS es va celebrar l’any 2012 organitzada per les ciutats franceses de Saint Dennis i Aubervilliers. Van assistir prop de 900 persones de 200 ciutats, 40 països i cinc continents i va reunir actors polítics, professionals de la seguretat, representants d’institucions, serveis socials, representants de la societat civil i del món de la recerca acadèmica.
 
L’EFUS és una associació que integra aproximadament a 250 autoritats locals i regionals, que té com a finalitat promoure bones pràctiques de prevenció i manteniment de la seguretat en entorns urbans. Aquest organisme gaudeix d’un bon prestigi i reputació entre les institucions europees, i té la possibilitat d’incidir en les seves polítiques de seguretat.
 
El Departament d’Interior és soci d’aquest organisme des de l’any 2008, i des de llavors ha tingut un paper molt actiu, promovent i liderant projectes, precisament aquesta trobada també ha servit per renovar la presència del Departament dins del Comitè Executiu de l’associació.
 
Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona va ser un dels fundadors de l’EFUS l’any 1987, a proposta de l’aleshores alcalde Pasqual Maragall; és membre del Comitè Executiu i ha estat una de les ciutats més actives al si de l’organització i essent un referent en la construcció de polítiques de seguretat.
 
 

2  

Imatges

FOTO

FOTO 219

FOTO 2

FOTO 2 246