Agencia Medicament

Catalunya vol ser la seu mundial en l'àmbit de la Salut

query_builder   22 maig 2017 11:04

event_note Nota de premsa

Catalunya vol ser la seu mundial en l'àmbit de la Salut

  • Barcelona és, en termes tècnics, la millor candidatura per acollir l'Agència Europea del Medicament
  • Suposaria 900 professionals nous, l’ecosistema de més de 1.600 empreses que també podrien implantar-se o les 36.000 visites anuals que rep l’EMA
  • Per altra banda, el TCM-EU esdevindrà en el centre de referència i actualització científica de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) a Europa en l’àmbit sanitari, de recerca, de formació, cultural i legislatiu
 

Catalunya vol ser la seu mundial en l’àmbit de la Salut.
 
El Govern  subratlla que tenir l'EMA converteix Barcelona, i per extensió Catalunya, en la capital europea de primeríssima divisió en l’àmbit de la salut. El conseller de Salut ha destacat la coordinació i col·laboració institucional entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol per impulsar la candidatura.
 
Sobre l’Agència Europea del Medicament
 
La ubicació de l’Agència Europea del Medicament a Barcelona suposarà un reforç molt important pel desenvolupament econòmic i social de Catalunya, de la ciutat i de l’Estat.
 
·         Al voltant de l’Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que, acompanyant l’Agència, també es poden moure a la ciutat que l’acull.
 
·         L’Agència rep més de 40.000 visites a l’any.
 
·         La seva ubicació a la Torre Glòries és també una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l’economia, amb un projecte vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement.
 
El grup de treball conjunt de les tres administracions dóna un nou impuls a la candidatura de Barcelona i també acorda la creació del Consell Ciutadà de Suport  a la candidatura.
 
Sobre el Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa (TCM-EU).
 
El Centre Europeu de Medina Tradicional Xinesa (TCM-EU) té com a principal objectiu convertir-se en el centre de referència de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) a Europa a través d’aplicar els mètodes i processos de la medicina occidental –basada en evidències científiques– als tractaments i medicaments que utilitza la MTX, com ara les hermes medicinals o l’acupuntura. Aquesta integració ha de permetre la selecció, estudi i regulació d’aquest pràctiques de MTC que acompleixin les estàndards científics, clínics i legals europeus. Així mateix, ha de contribuir a la sostenibilitat dels sistemes sanitaris occidentals gràcies a la introducció d’aquesta disciplina que es basa en tractaments simples, còmodes, econòmics i fiables.
 
Objectius que persegueix:
 
·         Creació d’un sistema acadèmic regularitzat, sistemàtic i oficial per estudiar científicament les tècniques de la MTX.
 
·         Formar professionals de MTX altament qualificats.
 
·         Permetrà oferir assistència sanitària de qualitat i promourà un marc legislatiu que en garanteixi la qualitat. Així mateix, difondrà la cultura i el coneixement de la MTX.
 
Ubicació del TCM-EU al clúster de la salut
 
El recinte que acollirà el TCM-EU està situat al Parc biomèdic de la GranVia de l’Hospitalet, un clúster en l’àmbit de la salut configurat per dos grans nuclis hospitalaris: l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Duran i Reynals; així com per centres capdavanters en recerca biomèdica com ara l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), a més d’altres espais destinats al desenvolupament de l’activitat econòmica vinculada a la biomedicina.