La consellera Ruiz als participants del campionat Spainskills: "Èxits com el vostre ens ajuden a prestigiar l'FP"

50 persones van formar part de la delegació catalana que va prendre part al campionat que permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes

query_builder   23 maig 2017 14:25

event_note Nota de premsa

La consellera Ruiz als participants del campionat Spainskills: "Èxits com el vostre ens ajuden a prestigiar l'FP"

50 persones van formar part de la delegació catalana que va prendre part al campionat que permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes

fp1
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat aquest migdia el certificat als guanyadors i participants del campionat d’FP Spainskills 2017 en un acte al Palau de la Generalitat, on ha emplaçat als joves a seguir preparant-se per la competició internacional i ha afirmat que “èxits com el vostre ens ajuden a prestigiar la formació professional”. Spainskills és un campionat de formació professional que permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen.
 
Amb aquest acte es vol reconèixer el treball dut a terme pels 25 alumnes participants al campionat estatal, que són els que van resultar guanyadors de la medalla d’or al campionat de Catalunya d’FP, Catskills 2016. La titular d’Ensenyament ha reconegut la importància de l’FP per al futur del país: “Estem orgullosos del que significa l’FP a Catalunya i del que són els nostres alumnes i professors. Volem posar en vàlua que sou referents positius en aquest país, sou referents de la formació professional a Catalunya”.
 
Meritxell Ruiz ha expressat que “és prioritat del Govern situar l’FP on es mereix, i tenim els elements per fer-ho possible: teixit empresarial, qualitat dels centres, país dinàmic. Sou exemple i referent per poder seguir prestigiant la formació professional”. En el mateix sentit, ha afegit que “Catalunya necessita de gent com els que sou avui aquí, som un país petit i el patrimoni més important que tenim sou les persones. Heu d’estar ben formats i avui s’ha demostrat que els centres podeu donar molt bona formació. I la formació professional és molt bona opció, una bona opció de futur i per al país”.
 
Al Spainskills hi van participar 315 alumnes de totes les comunitats autònomes. La delegació catalana la van formar 50 persones: 25 competidors, 23 tutors i  2 caps d’equip. Els 7 alumnes que han obtingut la medalla d’or competiran al Worldskills que es farà a Abu Dhabi, el proper mes d’octubre. L’objectiu del Spainskills és poder oferir als joves, professors i centres una motivació per cercar l’excel·lència en l’exercici de les professions i de mesurar-se i comparar-se a nivell estatal  o mundial  per tal de fer-se més competitius a nivell laboral. 
 
Els participants al campionat Spainskills són els següents:
 
Medalla
Alumnes/ Skill
Centre de procedència
Or
Carlos Grillo-Eric Llansa/Mecatrònica
Institut Palau Ausit
Or
Samuel Torres/Lampisteria Calefacció
Institut Guindàvols
Or
Marc Cobos/Carrosseria
Activitats Professionals del Vallès
Or
Robert Lara/Disseny pàgines web
Institut Badia del Vallès
Or
Hong Ye/Forneria
Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona
Or
Oscar Latorre/Suport xarxes
Institut Carles Vallbona
Plata
José L. Arredondo/Cures auxiliars d’infermeria
Institut Gaudí
Plata
Ricardo Triviño/Ebenisteria
Institut Josep Brugulat
Plata
Melissa Mendibur/Perruqueria
Institut Ramon Turró i Darder
Plata
Maria Pulido/Tecnologia moda
Institut La Garrotxa
Bonze
Raúl Rodríguez/Cuina
Institut Bisbe Sivilla
Bronze
Christian M. Tocasca/Instal·lacions elèctriques
Institut Badia del Vallès
 
 
 
 23 de maig de 2017
 

1  

Imatges

Catskills

Catskills 76