El conseller Jané assisteix a la cloenda dels actes de celebració del 25è aniversari de l'Educació Viària a les Escoles de Torredembarra

query_builder   27 maig 2017 16:01

event_note Nota de premsa

El conseller Jané assisteix a la cloenda dels actes de celebració del 25è aniversari de l'Educació Viària a les Escoles de Torredembarra

Foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha assistit avui a la cloenda dels actes de celebració del 25è aniversari de l’Educació Viària a les Escoles de Torredembarra.
 
Jané ha agraït la tasca de la Policia Local de Torredembarra “per la seva implicació en la seguretat viària durant aquests 25 anys i per acostar la policia als centres escolars”. “La policia està al costat dels ciutadants” ha dit, i ha fet extensiu aquest agraïment a totes les policies locals, mossos d’esquadra i resta de  cossos de seguretat i emergències que treballen en aquest àmbit.
 
El titular d’Interior també ha destacat la importància de l’educació en seguretat viària a les escoles ja que “és la llavor perquè quan aquests nens i nenes siguin futurs conductors sàpiguen que l’actitud a l’hora de conduir té conseqüències”. Jané ha afegit que amb l’educació viària no n’hi ha prou i ha apostat per “introduir una assignatura obligatòria a primària i secundària que expliqui perquè tenen lloc els accidents i com poden evitar-se”. “Per crear consciència” ha insistit.
 
El conseller ha explicat que encara hi ha massa morts en accidents de trànsit i ha posat en valor que un 25% dels morts a les carreteres té menys de 25 anys. “No ens podem permetre que gent tan jove perdi la vida per distraccions com els mòbils”.
 
Finalment el conseller ha recordat l’objectiu previst per l’any 2020 de reduir a la meitat el nombre de morts en accidents de trànsit respecte l’any 2010 i s’ha mostrat convençut que “pel camí de la pedagogia, ho aconseguirem”.
 
Per la seva banda l’alcalde de Torredembarra ha agraït a tothom l’esforç durant aquests 25 anys de treball de la seguretat viària als centres escolars perquè “els nens han après a anar pel carrer i a ser-ne conscients”.
                              
A l’acte també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, el regidor de Governació de l’Ajuntament de Torredembarra, José Garcia; el sotscap de l’ABP del Tarragonès, l’inspector Francesc Moragas, i el sostinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miquel Àngel Marchal, el entre d’altres autoritats.