El conseller d'Interior, Jordi Jané, fa la cloenda el 22è Congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya - ASBOVOCA

query_builder   27 maig 2017 21:41

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior, Jordi Jané, fa la cloenda el 22è Congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya - ASBOVOCA

Foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha fet avui a Lleida la cloenda el Congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya - ASBOVOCA.
 
Jané ha destacat que “un congrés com el d’avui ha de servir per reorientar-nos” i ha mostrat el “compromís del Departament per seguir tractant temes amb els bombers voluntaris i per millorar la manera com es fan les convocatòries”. El titular d’Interior també ha explicat que es treballarà perquè el Pla Estratègic per als pròxims 5 anys i aprovat ja pel Govern, arribi a tots els parcs de Catalunya.
 
Durant la cloenda, el conseller ha elogiat la tasca dels bombers voluntaris en el sistema d’emergències del país i ha defensat el model mixt de Bombers en què bombers funcionaris i bombers voluntaris treballen conjuntament, “el model mixt és un model global –ha dit- i tots necessitem que funcioni bé”.
 
Finalment, Jané ha agraït la feina de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya i els ha felicitat pels seus 25 anys.
 
A l’acte també hi han assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Montserrat Meseguer; i el president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, Josep Mª Alcalà, entre d’altres autoritats.
 
22è Congrés de Bombers Voluntaris de Catalunya - ASBOVOCA
 
El secretari general d’Interior, Cèsar Puig, acompanyat de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat d’inaugurar el Congrés i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha entregat reconeixements i distincions als socis fundadors i als membres de la primera junta de l’Asbovoca, constituïda ara tot just fa 25 anys. Igualment, també s’han lliurat distincions als bombers voluntaris de la secció de veterans i jubilats.
 
En el transcurs del Congrés, s’ha pogut debatre sobre el futur del servei de prevenció, extinció d’incendis i salvaments a Catalunya, s’ha fet un repàs històric i un apunt sobre la situació actual dels bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, i s’ha llegit una ponència sobre el marc legal dels bombers voluntaris en l’actualitat. Finalment també s’ha debatut el futur del model mixt (funcionaris/voluntaris) dels Bombers de la Generalitat.