Moment de la inauguració de l'EMA de Massoteres

Inaugurada una nova estació del Servei Meteorològic de Catalunya a Massoteres, a la Segarra

query_builder   28 maig 2017 12:22

event_note Nota de premsa

Inaugurada una nova estació del Servei Meteorològic de Catalunya a Massoteres, a la Segarra

  • Les dades meteorològiques de la nova instal·lació es poden consultar des d’avui mateix
 
  • Amb aquesta, l’SMC disposarà de 186 estacions automàtiques arreu del país, equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques
Moment de la inauguració
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el president de la diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, han inaugurat una nova estació meteorològica automàtica (EMA), instal·lada al municipi de Massoteres (Segarra). La instal·lació és el resultat d’un acord entre l’SMC i l’ajuntament, i s’ha concretat amb la signatura d’un nou conveni entre ambdues institucions.
 
 
 
EMA de Massoteres
Tramesa cada 30 minuts
 
La nova estació disposa de sensors per mesurar la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d’altura, la precipitació, la i la irradiància solar global. La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra cada 30 minuts i s’envia a la seu central de l’SMC a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del servei i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics.
 
Per la seva ubicació i representativitat, l’EMA també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori.
 
Tota la informació d’aquesta estació es podrà consultar a la pàgina web de l’SMC: http://www.meteo.cat/observacions/xema/dades
 
 
 
Xarxa EMAs
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
L’EMA de Massoteres quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya. La xarxa passarà a disposar de 186 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades pels diversos equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica, estudis climàtics i recerca, entre d’altres.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 128

Foto 2

Foto 2 143

Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)

Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) 124

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 571