Benvinguts a Pagès

Més de 850 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s'apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès

La pagesia d'arreu de Catalunya obrirà portes els dies 3, 4 i 5 de juny per acostar els productes elaborats al país al gran púbic

query_builder   1 juny 2017 10:13

event_note Nota de premsa

Més de 850 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s'apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès

La pagesia d'arreu de Catalunya obrirà portes els dies 3, 4 i 5 de juny per acostar els productes elaborats al país al gran púbic

  • La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permeten organitzar un cap de setmana a mida en qualsevol punt del país
  • Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta.
Visitar oliveres mil·lenàries, molins prehistòrics, veure com treballen les abelles, descobrir vins fets amb varietats de raïms autòctones, veure com s’ha recuperat el conreu del safrà a Catalunya després de cent anys de la seva desaparició o tastar un vinagre fet amb mel i deixat reposar en bótes de roure francès.
 
Aquestes són només algunes de les propostes que es podran visitar del 3 al 5 de juny en el marc de la segona edició de Benvinguts a Pagès. Es tracta d’un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d’arreu de Catalunya, que faran visites gratuïtes perquè es pugui veure com i on es fan els productes que després arriben a taula.
 
Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’Administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Benvinguts és un projecte pensat amb i per al territori, per desestacionalitzar i redistribuir el flux turístic i per dotar de nova oferta totes les comarques catalanes; una proposta lúdica i turística a l'entorn del producte i l'àmbit rural. Una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.
 
 
El més interesant de Benvinguts a Pagès
 
Visites gratuïtes
 
·         El nucli fort del Benvinguts a Pagès són les visites guiades i gratuïtes que es poden fer a les explotacions agràries i ramaderes durant el cap de setmana.
 
·          A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
 
 Allotjaments i menú Benvinguts a Pagès
 
·         Per planificar un cap de setmana amb gastronomia de qualitat, al mateix web trobareu els restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès i Setmana Bio, menús que contenen plats cuinats amb productes de temporada i del territori. I, en el cas dels allotjaments, que permeten fer nit a qualsevol comarca, fan ofertes especials per a tot el cap de setmana. 
 
Activitats complementàries
 
·         A més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants poden completar el cap de setmana amb les gairebé 173 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions arreu de Catalunya.
 
·         L’oferta és molt variada, i inclou, per exemple, tallers de melmelada i coca de cireres, visita a un jardí botànic medicinal, degustacions i tastos, excursió entre vinyes o visita a un mercat agroecològic... Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat. Cal consultar-les a www.benvingutsapages.cat
 
Promocions especials per als “súpers”
 
·         Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès: un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i gratuïtat en qualsevol activitat complementària.
 
Una projecte valorat i premiat
 
Benvinguts a Pagès ha rebut el reconeixement d’escapadarural.com, portal líder de turisme rural, que l’ha premiat com a millor campanya per a la promoció de destinació.
 
·         Es valora que Benvinguts a Pagès ha permès incentivar l’atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l’agricultura i la gastronomia locals.
 
·         També ha estat reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l’aportació d’aquesta iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d’uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.
 
Més informació a:
 
·         www.benvingutsapages.cat
·         FB: BenvingutsPages
·         TW: @BenvingutsPages
·         Instagram: @benvingutsapages