.

Justícia enderrocarà l'edifici dels antics jutjats del passeig de Lluís Companys de Barcelona

El Govern destinarà aquesta superfície de 5.400 metres quadrats a la construcció d'una nova seu per a l'Audiència de Barcelona

query_builder   1 juny 2017 12:59

event_note Nota de premsa

Justícia enderrocarà l'edifici dels antics jutjats del passeig de Lluís Companys de Barcelona

El Govern destinarà aquesta superfície de 5.400 metres quadrats a la construcció d'una nova seu per a l'Audiència de Barcelona

La demolició amb maquinària pesada s’iniciarà el dia 14 de juny
 
 
La Generalitat ofereix el solar a l’Ajuntament per a usos provisionals, en espera de les obres de les noves dependències judicials
.
 
El Departament de Justícia enderrocarà l’edifici dels antics jutjats del passeig de Lluís Companys de Barcelona. Després de vuit anys tancades, les instal·lacions presenten un estat d’abandó insostenible. El pillatge, els problemes de seguretat i la falta d’higiene fan necessari que l’enderroc sigui immediat.
 
Una inversió de 2,8 milions d’euros
 
Degut a la degradació interior de l’immoble, per motius de seguretat, l’enderroc es durà a terme majoritàriament amb maquinària pesada. La primera intervenció de les màquines tindrà lloc la tercera setmana de juny. Les obres tindran una durada de vuit mesos i costaran 2,8 milions d’euros.
 
La previsió del Departament de Justícia és que aquest solar aculli una nova seu per a l’Audiència de Barcelona, un projecte presentat ara fa set anys i successivament ajornat per falta de disponibilitat pressupostària. En espera de la construcció de la nova Audiència, la Generalitat ofereix el solar a l’Ajuntament de Barcelona perquè el pugui destinar als usos provisionals que el Consistori consideri oportuns.
 
.
El segon pol judicial de Barcelona
 
Els antics jutjats del passeig de Lluís Companys estan situats a tocar del Parc de la Ciutadella i delimitats per la placeta de Vicenç Albert Ballester i els passejos Picasso i Pujades, pràcticament davant del Palau de Justícia (Lluís Companys, 14). La ubicació aquí de la futura nova seu per a l’Audiència de Barcelona convertirà aquesta zona en el segon pol judicial de la capital de Catalunya, després de la Ciutat de la Justícia.
 
El Departament de Justícia disposa d’un projecte per a la nova Audiència de Barcelona, fet l’any 2010, que s’ha de revisar per adequar-lo a les necessitats actuals. El cost del nou equipament se situarà a l’entorn dels 50 milions d’euros.
 
Agrupació de tots els òrgans del Tribunal Superior de Justícia en un sol edifici
 
Actualment, el Palau de Justícia és la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l’Audiència de Barcelona. La construcció d’una nova seu independent per a l’Audiència de Barcelona permetrà que el TSJC agrupi tots els seus òrgans en un sol edifici. D’aquesta manera, la Fiscalia Superior de Catalunya (Pau Claris, 160) i la sala contenciosa administrativa (Via Laietana, 56) podran utilitzar els espais que alliberarà l’Audiència a les dependències del Palau de Justícia.
 
Els antics jutjats del passeig de Lluís Companys estan buits des de l’estiu del 2009, quan els jutjats penals i d’instrucció es van traslladar a la nova Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet. L’edifici es va construir el 1964, expressament pensat per ubicar-hi els jutjats d’instrucció i penals de Barcelona.
 
Podeu descarregar-vos més fotografies en alta qualitat a Flickr

10  

Imatges

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -1

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -1 1926

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -2

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -2 2198

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -3

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -3 1780

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -4

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -4 2515

El conseller Mundó durant la roda de premsa

El conseller Mundó durant la roda de premsa 224

El conseller Mundó durant la roda de premsa 2

El conseller Mundó durant la roda de premsa 2 219

El conseller Mundó durant la roda de premsa 3

El conseller Mundó durant la roda de premsa 3 129

El conseller Mundó durant la roda de premsa 4

El conseller Mundó durant la roda de premsa 4 211

El conseller Mundó durant la roda de premsa 5

El conseller Mundó durant la roda de premsa 5 147

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -5

Edifici dels antics Jutjats del Passeig Lluís Companys -5 2211