Gairebé 800 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s’han apuntat a la segona edició de Benvinguts a Pagès, que enguany se celebrarà del 3 al 5 de juny. Un cap de setmana de portes obertes a les explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d’arreu de Catalunya que faran visites gratuïtes perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.
A més, allotjaments d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquest cap de setmana; els restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.
La diversitat d’explotacions que participen en aquesta segona edició, més d’una cinquantena a la demarcació de Girona, és molt variada, des de granges de porcí a explotacions d’aviram ecològiques. Un exemple és Mas La Coromina, una explotació lletera de La Vall d’en Bas que ha dut a terme un projecte de diversificació de la seva activitat.
Precisament avui, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha inaugurat les instal·lacions que han remodelat i creat per poder dur a terme visites a escoles i famílies. A més d’enfocar una branca de la seva activitat a explicar a què es dediquen i com fabriquen els seus productes, Mas La Coromina ha obert una agrobotiga amb l’objectiu de potenciar l’activitat comercial i productiva de derivats làctics. La transformació de Mas La Coromina és un projecte de diversificació cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).