El Govern aposta fermament per la sostenibilitat i l'eficiència energètica en el món local

query_builder   5 juny 2017 09:55

event_note Nota de premsa

El Govern aposta fermament per la sostenibilitat i l'eficiència energètica en el món local

  • El Govern ho farà a través del cofinançament del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020
El Govern aposta fermament per la sostenibilitat i l’eficiència energètica en el món local
 
El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge cofinançarà amb 42,2 milions d'euros 36 projectes impulsats per les administracions locals, a través de la convocatòria del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) per al període 2014-2020, centrada en finançar projectes impulsats per entitats locals dins dels eixos 4 i 6 del Programa.
 
Aquests projectes estan impulsats per 31 ens locals entre els quals les 4 diputacions,  el Conselh Generau d’Aran, 12 consells comarcals i 14 ajuntaments. 
 
 
Què és el Fons FEDER
 
·         El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions.
 
·         El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.
 
Objectiu del Fons FEDER actual: cap a una economia baixa en carboni
 
Eix 4. Les operacions presentades dins aquest eix tenen per finalitat augmentar l’ús d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica en l’edificació, així com en les infraestructures i serveis públics.
 
En concret són 7 projectes, i la dotació és de és de 10.376.981,45 euros.
 
EIX 6. Els projectes presentats promouen la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural.
 
En concret són 29 projectes inclosos, i la dotació és de 31.823.849,89 euros.