El president Puigdemont, acompanyat del president de Pimec, durant la seva intervenció

President Puigdemont: "Si algú vol saber què pensen els empresaris de Catalunya que pregunti a les pimes"

Carles Puigdemont ha denunciat que "unes 3.300 empreses instal·lades a Catalunya pagaran l'electricitat un 45% més cara que les situades al País Basc"

query_builder   7 juny 2017 00:55

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Si algú vol saber què pensen els empresaris de Catalunya que pregunti a les pimes"

Carles Puigdemont ha denunciat que "unes 3.300 empreses instal·lades a Catalunya pagaran l'electricitat un 45% més cara que les situades al País Basc"

  • Durant la 30a edició dels Premis que atorga cada any la Pimec, el cap de l’Executiu ha subratllat que “ens fa falta un estat que treballi a favor de les pimes sense reserves”
El president Puigdemont, acompanyat del president de Pimec, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno
El president Puigdemont, acompanyat del president de Pimec, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta nit, durant el sopar anual de Pimec, que “si algú vol saber què pensen o què volen els empresaris de Catalunya, els de debò, que vingui a posar l’orella aquí i a preguntar a les nostres pimes”. “Potser s’haurien estalviat errors monumentals i encara serien a temps d’adonar-se que perjudicar les bases del sistema  productiu és el camí més directe a la insignificància”, ha reblat.
 
Davant dels més de mil empresaris que han assistit a l’acte, el cap de l’Executiu ha posat en relleu que “per ser un veritable país capdavanter i posar-nos al nivell dels nostres socis europeus més avançats, ens fa falta un estat que treballi a favor de les pimes sense reserves, ni condicions, ni arbitrarietats”. “Un estat lleial amb els territoris més productius, com Catalunya”, ha afegit, i que “faciliti els instruments per a l’activitat econòmica, com les infraestructures o l’energia”. També ha fet notar que calen “ajuntaments que no criminalitzin sectors clau per a la nostra economia, com el turisme”.  
 
Competir en igualtat de condicions
 
En aquesta mateixa línia, el president ha denunciat la manca d’equitat en el preu de l’energia, perquè “l’Estat prefereix seguir apostant per un model a la carta, que crea desigualtats i injustícies”. Ha posat com a exemple que l’acord per als pressupostos de l’Estat suposa que unes 3.300 empreses instal·lades a Catalunya pagaran l’electricitat un 45% més cara que les situades al País Basc”. “Més enllà de mers interessos partidistes no hi ha cap raó que justifiqui aquesta discriminació”, ha subratllat, i ha advertit que “així no podem competir en igualtat de condicions”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha destacat que des del Govern “estem estructurant un marc legal que faciliti el creixement i el desenvolupament de les empreses”, per mitjà de mesures com el desplegament la Llei de simplificació sdministrativa o la potenciació de la Finestreta Única Empresarial i l’administració electrònica.
 
 
Premis Pimes

Aquesta 30a edició dels Premis Pimes, que s’ha celebrat al Palau Sant Jordi de Barcelona, ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; del ministre de Comerç i Turisme d’Andorra, Francesc Camp, i dels consellers d'Ensenyament, Meritxell Ruiz; d’Interior, Jordi Jané; de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, entre d’altres autoritats. En l'acte també ha intervingut el president de Pimec, Josep González.
 
Els Premis Pimes es van iniciar el 1987 com a reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del país. En la gala d’enguany s’ha premiat a: Món Empresarial (Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials); el Gremi de Carnissers de Barcelona i Comarques (Reconeixement en el Comerç); l’Associació de Gremis d’Instal·ladors i la Federació Catalana d’Associacions Territorials d’Empresaris Instal·ladors d’Electricitat, Fontaneria, Climatització i Afins de Catalunya (Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva); Beabloo, SL (Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana); IES La Garrotxa (Col·laboració Empresa-Formació Professional); Numintec Comunicaciones, SL (Premi Fundació Pimec als Valors d’empresa); Associació Priorat Enoturisme (Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial); Forn de Pa i Pastisseria Cardona (Premi al Comerç més competitiu); Electronic Intelligent Controls, SL (Premi a la Microempresa més competitiva); Las Montañas del Canadá, SL (Premi a la Petita Empresa més competitiva), i  Maquinaria Industrial Dara, SL (Premi a la Mitjana Empresa més competitiva).
 
A més de la 30a edició dels Premis Pimes, en el sopar de Pimec d’enguany també s’ha commemorat el 20 aniversari de la fusió de les patronals catalanes Pimec i Sefes i el 10è aniversari de la Fundació de Pimec, entitat que dona suport a empresaris i autònoms en situació de greu dificultat.

2  

Imatges

Lliurament d'un dels guardons

Lliurament d'un dels guardons 1031

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 874